Portret de fotbalistă: Andreea Nica

în Sport

Monica Vasilescu

Andreea NicaÎn fotbalul feminin teleormănean regăsim dorinţă de evoluţie, perseverenţă şi spirit de echipă, calităţi care duc la performanţă. Fetele de la Universitatea Alexandria se încadrează în categoria celor care nu se dau înapoi de la a intra în teren alături de băieţi şi de a lupta picior la picior cu aceştia. În portretul fiecărei fotbaliste regăsim dinamism, stil de joc şi de comportare cu mingea egale cu trăsăturile celor care multă vreme s-au considerat stăpânii sportului rege.

În această săptămână, Andreea Nica este cea care ne-a vorbit despre preocupările sale pe parte sportivă, despre atmosfera de la Universitatea şi despre atitudinea apropiaţilor săi cu privire la faptul că a ales un sport puţin abordat de către fete.

Andreea are 16 ani şi este elevă la Liceul Tehnologic Nr. 1 din Alexandria. Provine din comuna Dracea şi apreciază în egală măsură fotbalul cu fotbal-tenis, fiind singurele sporturi care îi plac. Sportiva poartă tricoul cu nr. 9 şi joacă pe post de mijlocaş central defensiv.

“Sunt la Universitatea Alexandria de 4 ani. Cu fetele mă înţeleg foarte bine, suntem mai mult decât colege de echipă sau prietene, suntem o familie foarte unită din punctul meu de vedere. La mine, să joc fotbal este ceva genetic. Tata a jucat fotbal. În clasa a VIII-a am ieşit campioană naţională la fotbal, iar în clasa a X-a vicecampioană naţională la fotbal. Am mai fost convocată la Lotul Naţional al României U 17”, ne-a spus aceasta.

Chiar dacă practică fotbalul feminin, Andreea Nica are ca jucător preferat un bărbat, pe Raul Rusescu şi se laudă cu faptul că a ajuns să joace mai bine decât unii dintre prietenii săi, care i-au spus, la început, că acest sport nu este pentru fete. Şi cu unul din părinţi a avut discuţii iniţial, dar acum cu toţii s-au împăcat cu gândul că Andreea a ales să meargă pe calea pe care o conduce talentul, dar şi munca şi rezultatele.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*