liberinteleorman.ro

Politică sub acoperire la PNL Roșiori…

1 martie 2016

Monica Vasilescu

o pozitie in teleormanMulți dintre cei care au urmărit politica de la Roșiorii de Vede în cursul timpului știu că organizația PNL-ului de acolo a fost una de referință la nivel de județ, mai ales pe vremea când George Dumitrică era implicat în treburile de partid și refuza pactul cu alte formațiuni, chiar și atunci când toate circumstanțele o impuneau.

Acum, însă, oamenii de substanță, hotărâți în decizii, și-au cam luat tălpășița, lăsând locul acelora care au mușchi de arătat sau orgolii de păstrat. Așa s-a ajuns în situația în care membrii de partid sunt nevoiți să aleagă un candidat pentru primărie, între cei mai controversați oameni din organizație, adică între preacunoscutul Daniel Fierăscu și neremarcabilul Constantin Berechet. Dacă lui Fierăscu îi cunoaștem cu toții ”bubele din cap” și plimbările politice pe care le-a făcut în fulminanta sa carieră, despre colegul său, Berechet, știm că a fost director la Sport și că ar fi în orice clipă dispus să negocieze cu alte partide care îi pot oferi posibilitatea obținerii unei poziții acătării în spațiul public.

Pe acest fundament al neînțelegerilor bicefale, liniștea care caracteriza formațiunea de la Roșiori s-a transformat în zarvă mare. S-au făcut sondaje (discutabile), s-au luat hotărâri (neaplicate), iar lucrurile nu sunt lămurite nici în clipa de față. Jăraticul care mocnește în organizația liberală poate fi aprins în orice clipă, fiindcă niciuna dintre cele două sau trei tabere nu pare a fi dispusă să pună apă pe cărbunii incandescenți. De ce? Fiindcă acolo, ca în majoritatea locurilor, PNL-ul încropit din resturi de putere nu poate avea un loc comun de complot și nu pare să fie conştient de interesul lui electoral, pentru că unii sunt lipsiți total de miza viitoarelor alegeri, iar alții sunt prea prinși cu stratageme de leadership. Comunicarea, în ansamblu, e defectă și, pe cale de consecință, ineficientă. Din toate părțile. Mai mult, niciunul dintre inteligenții partidului nu iau în considerare faptul că oamenii normali s-au îndepărtat de toată scena politică în care politicienii se închină doar la bisericuțe de partid, iar singurele criterii de selecție ale candidaților sunt prostia și hoția. S-au săturat de Daniel și de Costel, cărora nu le mai dă nimeni credit doar cu buletinul, prin care să aducă voturile necesare unui scutin câștigat, chiar dacă se depozitează la garanții pe persoană fizică. Și nu ar fi dracul așa de negru, că s-ar mai găsi un Relu Ivănică gaj, un tip capabil și implicat, dar lipsit de forța necesară pentru a controla niște hiene și de a le rupe de la remorca PSD-ului. Iar unii au sentimentul tot mai clar că gâlceava actuală este doar un paravan pentru privitorii care au menirea de a valida prin vot ceea ce alții au ales deja pentru ei…

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

5 Comments

  1. Excelent comentariu!!!!Doamna Monica VASILESCU, sincere felicitari!Intr-adevar, organizatia P.N.L. Rosiori de Vede, este incapabila sa propuna alte solutii politice decat rau si groaznic de rau!!!!Cei doi indivizi nominalizati de organizatie sunt nascuti perdanti!!!!Gandiiti-va ca unul dintre ei, cel trecut de pragul pensiei, este candidat la primarie de peste 26 de ani, de pe la 7-8 partide, nimeni nu stie exact ce a lucrat si unde, apare in tot felul de pozitii de conducere in firme greu de spus cu ce se ocupa, isi face 2 vile si o pensiune, in mandatul sau de primar, dupa aceea liniste…Deci, de unde proveneau banii????…Celallalt, un footbalist obscur, de mana a saptea, ingropat in datorii, implicat in tot felul de afaceri cvasi-falimentare, primaria fiind probabil singura sa salvare, pentru buzunarul propriu!Este necesara deizolvarea organizatiei, trecerea acesteia sub o conducere provizorie de la centru!!!

    • Mai baietel, tu inca nu te-ai hotarat cat de labil sa pari? Sau nu reusesti sa atingi consecventa necesara unui postac de meserie? Imi pare bine ca cel putin incerci sa faci ceva figuratie, dar mai pune-ti un pic de ordine in ganduri ca ti s-au incurcat de tot neuronii Sorine tata….

  2. Preacinstitul Dumitrica a avut grija ca ,,de la partid,, sa puna mana pe Zona de Agrement a orasului,pe timpul carui Primar? Asa este nu agreea ,,intelegerile politice,,
    Oare cum isi pastrau functiile ,,unii,,?

  3. Monica draga, ai reusit sa dai cu mucii-n fasole! se pare ca nu te-ai hotarat de partea cui sa joci in meciul asta, doar asa imi explic cum reusesti sa-i bagi pe Fierascu si Berechet in aceeasi galeata. „Impecabilul Dumitrica” nu a negociat nimic in afara de interesul propriu. Si nu a negociat decat cu Cristi Duica concesionarea zonei de agrement construita pe fonduri, nu a negociat decat cu Sandu Iliescu alias Don Juan de Vede sa ii lase mostenire organizatia PNL Rosiori spre mulgere eterna si cu ALDE…alde Tariceanu aia! Sa fie si el un secretaras pe la camera depulatilor…Cat despre GAJ-ul Relu Ivanica, spune-mi te rog cu ce gajeaza? Cu buletinul? Sau cu banii pe articol? Ca in rest e varza iepurasul… Nu credeam ca o sa ajungi si tu hiena electorala ca si restul pseudojurnalistilor de teleorman… pacat, aveam alte asteptari de la tine…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormăneanca Ștefania Cristea, aproape de Eurovizion

Următorul articol

Plus/Minus – Nicolae Bădănoiu și Daniel Mocanu

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman