Teleormăneanca Ștefania Cristea, aproape de Eurovizion

în Cultură

Monica Vasilescu

concert2Jukebox, Mihai Trăistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todoruţ şi Irina Baianţ, Dream Walkers, Gaşca de acasă, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra şi Mihai Băjinaru sunt cei 12 concurenți care au intrat în selecţia naţională Eurovision 2016.

Dintre toți aceștia, ne-a atras atenția Xandra, alias Alexandra Sipoș, artistă care o va avea alături, pe scenă, pe Ștefania Cristea, din Teleorman. Ștefania, împreună cu Teodora Sima, fostă concurentă la Vocea României, va fi parte din backing vocals-ul Alexandrei Sipoș, care a reușit să se califice în concurs cu piesa „Superhuman“, produsă de William Taylor din Marea Britanie şi Jonas Gladnikoff din Suedia.

Ea va avea nevoie de voturile susținătorilor, în Selecţia Naţională, care se va face prin două show-uri, transmise în direct de TVR: semifinala pe 4 martie şi finala pe 6 martie. Modul în care va fi ales reprezentantul României la Eurovision este unul diferit faţă de ediţiile precedente. În finală vor intra patru piese alese de un juriu de specialitate și două de către public. După această etapă, publicul este singurul care va alege reprezentantul României la Eurovizion 2016, dintre cele şase piese rămase în concurs, prin televot. Concursul va avea loc la Stockholm, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai. În competiţie s-au înscris 43 de ţări.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*