liberinteleorman.ro

Florin Titirișcă: ”Asta este păcăleala PSD de 11 ani!”

1 octombrie 2015

Monica Vasilescu

florin titiriscaCea mai vehementă voce a Opoziției din Alexandria, Florin Titirișcă, în calitatea sa de consilier local, a criticat de fiecare dată lucrurile care i se par în neregulă în forul legislativ din care face parte. Nu a ezitat nici după cea mai recentă ședință de Consiliu local Alexandria să ia atitudine și, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre raportul Curții de Conturi, care pare că a fost pus în uitare, fiindcă toată lumea așteaptă noutăți legate de finanțarea sportului și nimeni nu explică de ce și când se vor rezolva lucrurile, mai cu seamă că a cam trecut termenul de 45 de zile în care Primăria Alexandria trebuia să primească răspuns la contestația raportului.

IMG_3054După multe solicitări către municipalitate, Florin Titirișcă a reușit să răsfoiască procesul verbal de 550 de pagini, anexat raportului în cauză. ”Prejudiciul este de 55 miliarde. Nu doar la domeniul sportiv s-au găsit nereguli, ci și la o societate din subordinea primăriei, ASCE. Eu sunt convins că asocierea cu cluburile sportive este în regulă, dar cuantumul unor sume ar putea constitui problema sau modul de cheltuire a banilor. Am sesizat unele lucruri la echipa de fotbal, care a primit în jur de opt miliarde și este în liga a patra sau a cincea. Mi-a atras atenția o poziție, un salariat care este în consiliul de administrație al clubului respectiv și are salariul de 3.500 lei. Am mai constatat faptul că firma de catering este din București. O să facem o adresă către club, să ne spună cum o firmă din București poate servi masa în Alexandria. Eu nu am absolut nimic împotriva finanțării sportului, ajut și eu când este nevoie. Sper ca lucrurile să se rezolve”, a spus consilierul local.

Acesta a adus în discuție și taxa specială de salubritate, de 10 lei, concepută de administrație pentru cei care nu au încheiat contract cu Polaris. ”Eu cred că asta este o șmecherie marca PSD făcută în detrimentul oamenilor. Au băgat Terma Serv în faliment, Alexsal este în dizolvare… dar urmele nu se șterg. Au fost sute de miliarde pompate într-o gaură neagră. Eu nu cred că asta se va încheia fără o răspundere penală”. Nu vreau să semnalez doar lucruri rele. În ședința pe care am avut-o, s-a trecut stadionul municipal Alexandria la Compania Națională de Investiții. Acesta este un lucru foarte bun. Banii vin de la Ministerul Dezvoltării, în jur de 15 milioane de euro”, a menționat Florin Titirișcă, având, totuși, și o temere, aceea că stadionul va fi demolat în totalitate și, dacă banii nu vor fi virați în cont, ca o garanție, există posibilitatea de a rămâne o ruină.

Ca de obicei, acesta a adus critici legate de rectificarea bugetară și a reamintit, cu probe, că proiectele celor care se află la conducerea primăriei de mulți ani de zile datează încă de la începuturile instalării lor la cârma administrației publice locale de la Alexandria. ”Echipa de baschet nu are unde să susțină meciurile. Noi trebuia să terminăm la 1 septembrie sala de sport a școlii nr. 7. S-a greșit la canalizare și s-au întârziat lucrările. Este interesant să aflăm cine este Dorelul din Alexandria care a greșit. În altă ordine de idei, s-au alocat alte două miliarde șapte sute pentru proiectul Pădurea Vedea și cinci sute milioane unui studiu de fezabilitate pentru amenajare dig, plus 200 milioane pentru o mașină de tuns iarba. Am trecut 18 ha din interesul public în interes local, pe E70, pentru vestitul parc industrial. Am găsit un pliant din 2004, pe care se regăsesc aceleași proiecte: continuarea lucrărilor peisagistice în pădure, amenajarea unei săli la școala 7, despre care am vorbit mai devreme, și realizarea unui parc industrial, despre care se vorbește și astăzi. Asta este păcăleala PSD de 11 ani”, a încheiat Florin Titirișcă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

”Poesia Grafica” – un proiect internațional de poezie și grafică – și-a găsit locul la Alexandria

Următorul articol

O firmă din Olt, abonată la lucrările publice, a întârziat inaugurarea Sălii de sport de la Școala 7

Cele mai recente articole de Utile