PNL dă postul de subprefect… Berechet

în Actualitatea politică

Nu e un secret pentru nimeni că politica se face, de obicei, cu multe compromisuri. În județul nostru, pe tiparul prelucrat de PSD, se construiesc întruna partide ”de peticeală”. Nu spunem că e neapărat și cazul PMP, o formațiune relativ pașnică în peisajul politic, dar cu oameni suficient de abili încât să negocieze un acord bazat pe cedări reciproce. Așa se face că, pe fondul votării unui Guvern liberal, câștigat este și PMP, care și-a ”angajat” câțiva membri pe poziții cheie în sistemul de stat.

Unul dintre ”greii” negociați de PNL cu PMP este Berechet, fost pedelist care și-a încercat norocul și la Primăria Roșiorii de Vede de la partidul lui Băsescu, prin 2016, fără vreun succes la electorat. Constantin Berechet este unul dintre oamenii politici din Teleorman care și-au lăsat loc de ”bună ziua”, mai presus de divergențe publice. Iar un ”bună ziua” spus la timpul lui poate fi cheia succesului într-un județ în care politica este făcută de un singur partid mare pe lângă care se hrănesc alte câteva mai mici.

Fost director al DJST Teleorman, funcție deținută tot prin negocieri la partid, Constantin Berechet se îndreaptă acum spre un post dat cu dedicație de PNL, care are datorii la Băsescu, după ce a votat Guvernul Orban.

Astfel, prin politica de compromis pe care o face actuala guvernare, peneliștii au rămas descoperiți în instituții importante, dacă ne uităm că prefectul din Teleorman vine dinspre ALDE (vorba vine), iar subprefectul de la PMP. Sigur, reprezentantul Guvernului în teritoriu trebuie să fie apolitic… dar nici România nu o țară normală, că s-a terminat campania electorală.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*