Concert caritabil de Crăciun, marca Rotary, la Alexandria

în Administratie/Cultură

Clubul Rotary Alexandria și-a făcut un obicei din a organiza în apropierea fiecărui Crăciun un eveniment caritabil, în cadrul căruia se strâng fonduri pentru sprijinirea tinerilor cu potențial. Anul acesta, printre beneficiarii evenimentului se numără și un copil din Alexandria, despre care ziarul nostru a relatat în trecut, olimpic la engleză, dar care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții prin spitale, după ce a fost diagnosticat cu o tumoră pe vezica urinară. Anul acesta, la Crăciunul caritabil, organizat de Clubul Rotary, unul dintre scopuri este acela de a-l ajuta pe Liviu Alexandru Stoian, care are nevoie de bani pentru a-și putea câștiga dreptul la viață.

Liviu Alexandru Stoian s-a născut, de fapt, pacient. Pe fondul unor malformații genetice, copilul a trecut prin zeci de proceduri medicale dureroase și și-a petrecut cea mai frumoasă parte din viață prin spitale. În cele din urmă, familia lui a primit și diagnosticul înfiorător: băiatul lor, acum în vârstă de 12 ani, trebuie să se lupte și o formă de cancer.

Cazul lui Liviu a atras atenția Clubului Rotary, care și-a propus să îl aibă în vedere pe acest copil cu mult potențial și să-i întindă o mână de ajutor. Astfel, în cadrul asigurat de Universitatea Valahia din Alexandria se va desfășura pe data de 19 decembrie, cu începere de la ora 18.00 concertul caritabil de Crăciun al Clubului Rotary Alexandria, unde iubitorii de muzică bună se vor putea bucura de melodii din creația lui Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms, Strauss, Jopplin, McLean, Piazzolla , Bregovic, Albeniz, dar și de valsuri, tangouri, piese celebre de muzică uşoară şi contemporană, alături de tradiţionalele colinde româneşti şi internaţionale.

Cele care vor da culoare și armonie evenimentului sunt cele patru fete din cadrul trupei Cvartet Chromatic: Alexandra Andreescu, vioara 1 în cvartet, Cristina Cojocaru, vioara 2 în cvartet, Mihaela Tuță, viola în cvartet și Emeșe Achim, violoncel în cvartet. Accesul la concertul caritabil de Crăciun al Clubului Rotary se face exclusiv pe baza unei invitații, iar doritorii vor putea dona pentru cauzele umanitare pe care le are în vedere Clubul Rotary în această perioadă.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*