liberinteleorman.ro

Peste 50 de alexăndreni și-au luat înapoi spațiul verde de la Drăgușin

13241431_1122999174387952_506400261_oCarmen Dumitrescu

E adevărat că niciun primar pesedist nu-și poate face de cap în administrație, având în vedere că sunt multe de returnat sponsorilor din campanie. Așa că nu ne miră deloc abuzurile lor. Ceea ce ne miră e faptul că uneori oamenii din Alexandria par a-și mai manifesta curajul, chiar dacă o fac la inițiativa unor politicieni din Opoziție. Nu de alta, dar suntem deja obișnuiți cu ideea că e greu să fim nemulțumiți în dreptul nostru, în aceeași măsură în care e greu să gândim cu mintea noastră. Un astfel de episod s-a petrecut recent, pentru că mai bine de 50 de alexăndreni, mobilizați de candidatul PNL la Primăria Alexandria, Florin Titirișcă, au reușit să determine revocarea unei hotărâri a primarului Victor Drăgușin. Și oricât ni s-ar părea de mică victoria lor, ea este totuși interesantă, dacă ne gândim că la Alexandria nimeni nu mișcă în front de frică să nu piardă locul de muncă ori ajutorul social, după caz.

Ei bine, ne amintim că în ședința ordinară a Consiliului local Alexandria din data de 20 aprilie 2016 s-a votat proiectul de hotărâre cu privire la închirierea prin licitație publică a unui teren aparținând domeniului public de interes local al municipiului Alexandria, situat pe șoseaua Turnu Măgurele, în zona blocului 599. La momentul acela, societatea Intim SA solicita închirierea unui teren, în suprafață de 64,40 mp pentru deschiderea unei afaceri cu produse de panificație. În ședința aceea, singurul nemulțumit a fost, evident, consilierul local Florin Titirișcă, care a menționat că spațiul verde nu trebuie să fie irosit pe afaceri, ci ar trebui folosit pentru înființarea unui loc de joacă destinat copiilor locatarilor din zonă. Proiectul a fost, totuși votat, deși Titirișcă n-a renunțat la dorința de a schimba această stare de fapt. Și pentru că nu s-a înțeles cu majoritarii din PSD, el s-a îndreptat către cei direct afectați și, iată, că pe data de 6 mai 2016, el reușise să-i convingă pe 55 dintre proprietarii terenurilor învecinate cu suprafața de teren în cauză să formuleze o plângere împotriva hotărârii Consiliului Local Alexandria, solicitând revocarea ei. Demersul a fost unul victorios, așa că oamenii pot fi mulțumiți. Ei și-au luat înapoi spațiul verde de la Drăgușin, iar Florin Titirișcă se poate declara mulțumit pentru felul în care a gestionat o situație din care, în mod normal, n-ar fi putut ieși, oricât ar fi strigat el că e nefirească anularea spațiului verde de dragul afacerilor unora cu municipalitatea.

Advertisement

6 Comments

 1. Cred ca este important sa readuc adevarul in aceasta chestiune si logica acestei proceduri.
  1. Am dat curs la TOATE solicitările mediului de afaceri autohton, indiferent de simpatiile politice ale acestora. Sunt aproximativ 770 de hotărâri de consiliu promovate de mine, la solicitarea lor rezultând sute de noi locuri de munca!
  2. Am ținut cont de cele 55 de semnături (reale sau nu, am sa le verific dupa alegeri) pentru ca mereu am ținut cont de opinia majoritara a celor din zona respectiva.
  3. Cei 60 mp(5*6 m) nu încalca nicio prevedere legală si reprezenta 1/5 din suprafața spațiului îngrădit, cu limita la trotuar.
  4. Acceptul meu pentru a promova acest proiect a avut la baza principiul ca orice concurenta in zona va duce la scăderea prețului la pâine, pentru ca despre acest produs alimentar era vorba.
  5. Dupa discuțiile avute de mine in cartier, cu alexăndrenii din zona, explicând motivele mele, o parte din cetățeni au înțeles ca de fapt ei, au fost manipulați.
  6. Va rog sa rețineți toți cititorii acestei publicații, ca nicio lege din România nu ma putea obliga sa propun revocarea acestei HCL. Puteam sa nu o pun in aplicare. Dar ma interesează poziția alexăndrenilor, indiferent cine a încercat sa-i influențeze.
  7. Cat despre sponsori, stimate doamne, sunt convins ca fiecare dintre actorii din acest film, vor trebui sa expliciteze cine pe cine au finanțat.
  Apropo, aveți documente ca subsemnatul are datorii financiare sau morale la un singur agent economic din cei 770 agenți economici locali pentru care am promovat proiecte de HCL? Va rog sa le faceți publice! Dacă nu, va rog sa retractati cele afirmate, stimate doamne libere! Cat ați încercat dvs si cei susținuți de dvs, sa ma incriminați, eu chiar sunt liber!

 2. Un hot si un manipulator asta sunteti.

  Nu aveti obligatii la nici un agent economic?
  Nici la rosu?
  nici la dinu?
  nici la tatu?
  nici la tabacitu?
  nici la giovani-italianu?
  nu suntetti actionar la nici una dintre firmele celor amintiti sus?

 3. Domnului primar ii place oare cum arata centrul pietonal al orasului dupa ploaie? sau vrea sa ne dea cisme electorale? TITIRISCA daca stie sa mobilizeze tinerii la vot il va spulbera pe Dragusin cu pensionarii lui cu tot.

 4. Avem un oras plin de gunoaie si gropi pe trotuare (pe str Bucuresti e ogroaba de 2 ani unde au taiat un pom),avem multa mizerie in piata ,avem pe strada Dunarii incepand de la statia 1 Mai numai cabinete de doctori construite direct in trotuar (cu aprobarea Primariei binenteles) caci asa trebuie sa arate un oras european,avem masini parcate pe carosabil ,pe trotuare si pe unde vrea muschii fiecaruia ca nu e bine sa amendam pe nimeni .Dar toate astea nu mai conteaza caci avem un primar Liber….liber fata de ceteteni si dupa alegeri si liber de contract.

 5. Dragnea o fi citit fraza unde primarul se declara liber? Nea Victore ,daca te cheama mai pe seara sa-i dai explicatii sa-i spui si tu ca ai fost stresat ca poate te iarta.

 6. Domnu’ Dragusin, se pare că sondajul contrafăcut de Pielea(nu) P. nu vă mai liniștește. Ieșiti sa dați lamuriri, aruncati cu acuze, gasiti conspiratii in dreapta si stanga etc. Ma mir ca nu ati mobilizat armata de postaci inepti sa dea atacul si aici. Adevarul e ca lumea s-a saturat de deciziile d-voastra discretionare, indreptate doar spre beneficiul castei care va sustine, cum a fost maturat Ponta de valul schimbarii asa veti fi si d-voastra. Sa nu mizati pe tacerea oamenilor, ei au vazut ca intr-o societate distopica tacerea e mai inteleapta si asteapta data de 5 iunie. Nu din lasitate va lasa unii in pace momentan!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

Noapte de teatru la Muzeul Judeţean Teleorman

Următorul articol

Lemnul în cultura populară teleormăneană

Cele mai recente articole de Actualitatea politică