liberinteleorman.ro

Noapte de teatru la Muzeul Judeţean Teleorman

16 mai 2016

13248559_1014386598681331_4561199700210650012_oMuzeul Judeţean Teleorman marchează a XII-a ediţie a Nopţii Muzeelor printr-o „Noapte de teatru la muzeu”.
Între orele 18.00 – 20.00, în curtea muzeului, vor fi puse în scenă două piese de teatru: „Serpentina” – de Paul Everac şi „Boul şi viţeii” – de Ion Băieşu. Interpretează Trupa de Teatru Scenik din cadrul Centrului Judeţean de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare Teleorman. Regia artistică aparţine lui Nicolae Doboş.
Iubitorilor de expoziţii şi de colecţii, Muzeul Judeţean Teleorman le va deschide gratuit porţile celor trei expoziţii permanente – „Înapoi în timp: Arheologie şi Numismatică în judeţul Teleorman” (Sala Neoliticul, Sala Eneoliticul, Sala Tezaure Monetare), „Aspecte etnografice ale satului teleormănean” şi „Colectivizarea în Teleorman. Rezistenţă şi acceptare forţată” – şi a celor trei expoziţii temporare „Păpuşile şi moda franceză de-a lungul timpului” (în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova), „Lemnul în cultura populară teleormăneană” (în colaborare cu Muzeul Municipal „Petre Voivozeanu” Roşiorii de Vede), „Sosirea militarilor francezi în Alexandria, 6 noiembrie 1918” (Exponatul Lunii)

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PSD-ul e mai cu moț… și la Nanov

Următorul articol

Peste 50 de alexăndreni și-au luat înapoi spațiul verde de la Drăgușin

Cele mai recente articole de Cultură