Persoanele cu dizabilități au avut parte de o seară de încântare sufletească la Alexandria

în Actualitate/Diverse/Religie

IMG_4658

Pacea şi liniştea, stări atât de necesare fiecăruia dintre noi, au fost simțite, cu siguranță, pentru câteva clipe, sâmbătă, la Primăria Alexandria, acolo unde a avut loc un concert dedicat, în special, persoanelor cu dizabilități. Au cântat spre lauda Domnului: Ana Pîrvulescu, Ciprian Agapie, Corul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Alexandria și alți interpreți de seamă ai bisericii. Ca la fiecare concert de muzică creștină, bucuria de a participa la acest program a fost trăită intens, atât de către cei care au cântat, cât și de cei care au format auditoriul, dar, mai ales, de persoanele cu handicap.

Evenimentul a avut loc cu implicarea Asociației pentru persoanele cu dizabilități „Ridică-te și umblă”, organism care își propune realizarea unui climat de familie între persoanele cu dizabilități locomotorii și de vedere, uniți prin prietenie, suferință, speranță, credință și dragoste.

Am aflat de la George Uba – președintele Asociației ”Ridică-te și umblă” – că asociația funcționează de patru ani și jumătate în România și este organizată în 12 filiale din țară, Alexandria fiind una dintre acestea. ”Pe lângă alte activități pe care noi le avem – excursii, tabere – în fiecare an, de sărbători, suntem adunați pentru a exprima, prin persoanele cu dizabilități, ceea ce simt ei la astfel de întâlniri și, în același timp, este o ocazie de comunicare, cunoaștere și de corectare a percepției celor valizi, față de cei cu dizabilități. La aceste întâlniri, noi descoperim talente ale lor, care nu au fost scoase la iveală. Nu facem aceste programe doar de sărbători, ci și în timpul anului, prin instituții, prin penitenciare, să le arătăm și lor cât de libere pot fi persoanele cu dizabilități vizavi de cei care își caută libertatea, mergem în spitale, pentru a face consiliere, prin parcuri. Toate acestea sunt și pe parte de misiune, dar și pentru faptul că ei își găsesc un rost. Din ce în ce mai mulți oameni sunt deschiși și unii se oferă ca voluntari. În toată asociația avem peste 500 de voluntari care asistă persoanele cu dizabilități și, în același timp, le sunt aproape. Pentru că ei au nevoie de comunicare, de vizite, de a intra cineva în casa lor”, ne-a spus George Uba.

La nivel local, Asociația pentru persoanele cu dizabilități ”Ridică-te și umblă” este coordonată de două persoane, Aurel Burcea, care este și vicepreședinte la nivel central, și Valentin Petreacă.

IMG_4662IMG_4635

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*