Marți au avut loc printre ultimele audieri de martori în dosarul Belina. Au dat declarații paznicii de pe insulă, angajați ai firmei Europrotect Security.
La fel ca Adrian Gâdea, fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman, cei care i-au păzit vizitele lui Draagnea la Belina nu prea știu nimic din ceea ce făcea condamnatul acolo.
Agenții de pază audiați au venit la Tribunalul București cu lecția învățată, dat declarații evazive, au spus că nu-și amintesc multe lucruri și au acuzat că DNA a consemnat altceva decât au declarat ei. Unii dintre agenți au admis că în unele weekend-uri li s-a transmis să nu vină la post, alții au negat acest lucru.
„Nu știu”, „nu cunosc”, „nu am văzut”, „nu-mi aduc aminte”, „una am declarat la DNA, alta s-a consemnat”, acestea sunt o parte dintre declarațiile pe care opt agenți de pază ai firmei Europrotect Security le-au făcut marți, în fața instanței.
Discuțiile cu judecătorul au vizat, în principal, imobilele care au fost găsite pe această insulă despre care DNA susține ca au fost folosite ca heliport. Paznicii au stat aproape 3 ore în fața judecătorului Bogdan Alexandru Dari de la Tribunalul București, magistratul care va soluționa dosarul Belina.
Procesul continuă cu audieri stabilite pentru datele de 18 și 25 februarie 2020. La termenul din 25 februarie, instanța a stabilit să fie audiați doi angajați ai firmei Cobrex Trans, firma care deține elicopterul care a făcut mai multe zboruri pe insula Belina.
Să ne amintim începutul vesel
Plajă de 300 de hectare la Dunăre, hotel, aquapark de Teleorman, acestea făceau parte de ceva timp din visul lui Liviu Dragnea, acela de a face un complex turistic şi sportiv în apropierea orașului său de suflet, Turnu Măgurele. Conducătorul căruia i-au ieșit toate proiectele personale, niciunul public, în care să fi fost evidențiat județul, a iniţiat o hotărâre de Guvern prin care Insula Belina de pe malul românesc al Dunării să treacă din administarea Apelor Române în cea a Consiliului Judeţean Teleorman. Este vorba despre o întindere de teren din comuna Seaca, de 2.103.885 mp suprafaţă construită C1- dig şi parapet – 9.910 mp, suprafaţă construită C2- parapet -403 mp, suprafaţă construită C3 – dig şi parapet -18.411 mp) şi Braţul Pavel (lungime – 4.587 m, suprafaţă teren-1.368.773 mp, suprafaţă construită C1-dig -3.928 mp, suprafaţă construită C2 – dig – 655 mp, suprafaţă construită C3 – dig 3.629 mp. În nota de fundamentare a proiectului, întocmit prin 2013, se specifică faptul că autorităţile din Teleorman sunt preocupate de existenţa la nivelul judeţului a unor proiecte de dezvoltare durabilă a zonei prin protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului natural (ce frumos!). Totul, se pare, pentru lumea bună apropiată baronului de Teleorman (actual deținut de drept comun), în niciun caz pentru omul de la țară, căruia nu i-a fost permisă nici măcar trecerea prin preajmă…
O să scape și de asta… Și dacă nu o să scape și i se prelungește „concediul”, cu banii rămâne, cu afacerile, cu tot. Pe mine ca cetățean nu mă încălzește cu nimic că e la „răcoare”. S-ar face dreptate dacă condamnaților corupți li s-ar confisca averile (dacă nu au, să se verifice rudele până la gradul 4 și dacă nu pot justifica ce au, să li se ia).