Patronul micilor de la Brânceni este acuzat că a bătut un client și a scăpat ”basma curată”

în Actualitate/Diverse

Monica Vasilescu

gratarÎn Justiția României de azi, primești palme și pumni și nimeni nu dă socoteală pentru asta. Așa i s-a întâmplat unui teleormănean, care a ”îndrăznit” să ceară explicații patronului unui local, cu privire la neconcordanța de preț între suma reală a produselor achiziționate și cea solicitată de angajat.

Concret, Mugurel Laurențiu Papa ne-a povestit că, în luna mai a acestui an, a trecut pe la un cunoscut restaurant din comuna Brânceni pentru a cumpăra vestiții mici pe care îi are la vânzare localul. După ce a constatat că valoarea mâncării este mai mare decât socoteala făcută de el, știind prețul produsului, clientul a cerut bonul fiscal, dar a obținut doar o discuție contradictorie cu angajatul. Ulterior, văzând că nu ajunge la un consens cu acesta, Mugurel Laurențiu Papa a dorit să meargă mai departe, la superiorul ierarhic al salariatului, care, surpriză, nu a venit în sol de pace. Din contră, acesta ne-a spus că Nicolae Vișan, șeful locației de unde s-a dus vorba că ar fi cei mai buni mici din Teleorman, l-a agresat fizic și verbal și i-a arătat o demonstrație de forță în prezența clienților, a soției și a copilului în vârstă de numai un an și câteva luni. Clientul a chemat îndată cadrele polițienești și a depus plângere împotriva agresorului, atât pentru amenințare, cât și pentru furt, acuzând că i-a sustras telefonul. De aici, lucrurile au luat o întorsătură nefirească, spune Mugurel Laurențiu Papa, care din agresat a devenit o persoană conflictuală.

Conform Ordonanței din 15 septembrie 2014 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria, la audieri, suspectul Vișan Nicolae a arătat că a avut o discuție contradictorie cu persoana vătămată, întrucât deranja clienții din restaurant. În actul justiției, semnat de procurorul Ludovic Cuclea, se precizează că, la plecare, persoana vătămată a pierdut telefonul mobil, care a fost predat de suspect organelor de poliție.

Prin ordonanța din 29 mai 2014, s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 193, alin.1 (amenințarea) și art. 228, alin.1 (furtul) față de Nicolae Vișan. Analizând actele aflate la dosar, se constată că, în cauză, nu există un interes public în urmărirea infracțiunii, întrucât prin săvârșirea acesteia nu s-au produs urmări grave, iar fapta a adus o atingere minimă a valorilor sociale ocrotite de lege.

Bătut și cu dreptatea știrbită, Mugurel Laurențiu Papa intenționează să meargă mai departe cu problema sa în justiție, fiindcă știe că nimeni nu e mai presus de lege, dar şi cu gândul că legile sunt făcute tot de către oameni…

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*