liberinteleorman.ro

Parohia din Bârseștii de Jos, un loc plin de tradiții și credință în inima județului Teleorman

6 februarie 2024
Advertisement

În pitorescul sătuc al Bârseștilor de Jos, situat pe malurile Oltului, în comuna Beciu, timpul pare să-și fi oprit pașii, oferind locuitorilor o atmosferă autentică, în care tradițiile locale și bucuriile simple ale copilăriei se împletesc armonios. Aici, pe ulițe, copiii se adună cu fețele luminate de zâmbete, păstrând vie amintirea jocurilor frumoase cu care au crescut, chiar dacă resursele sunt limitate.

De doi ani, în fruntea micii Biserici Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril a satului se află un preot paroh care a adus o dragoste deosebită pentru educarea micuților cu învățături ortodoxe, devenindu-le sprijin și îndrumare în viață.

Copiii, însoțiți de bătrânii înțelepți ai satului și de părinții lor, au devenit parte integrantă a vieții Bisericii. Ei nu lipsesc de la slujbe, contribuind activ și la îngrijirea Bisericii și la gospodărirea acesteia. Cu fețele pline de inocență și zâmbetele strălucitoare, acești tineri credincioși aduc o energie vie și autentică în sanctuarul lor spiritual.

În inima satului Bârseștii de Jos din județul Teleorman, preotul Petru Ginerică desfășoară o activitate impresionantă de doi ani, îmbinând grija pentru comunitate și angajamentul social. Cu o populație de aproximativ 150 de case, dintre care multe locuite de bătrâni, și o prezență activă a copiilor, acest mic colț de lume rezonează cu activități variate pentru toți cei apropiați bisericii.

Preotul Ginerica a găsit un canal eficient de comunicare prin intermediul paginii de Facebook, acolo unde a distribuit numeroasele inițiative sociale. Cu peste 110 copii în sat, dintre care mai mult de jumătate participă activ la slujbe și la activitățile educative organizate săptămânal, Biserica a devenit un loc implicat în viața comunității.

În prezent, parohia desfășoară mai multe proiecte menite să sprijine dezvoltarea și educația copiilor, având în vedere resursele limitate ale satului. Printre acestea se numără:

  1. Excursie și vizită la Muzeul Național de Istorie „Grigore Antipa” – Proiectul necesită un buget de aproximativ 5000 de lei pentru a oferi copiilor o experiență educativă și culturală deosebită.
  2. Masă socială săptămânală – Cu un buget de 400 de lei pe săptămână, parohia dorește să asigure o masă caldă și hrănitoare pentru copiii din comunitate.
  3. Cercul de matematică și limba română – Un sprijin constant pentru copiii care se confruntă cu abandonul școlar, oferindu-le rechizite și susținându-i în eforturile de reintegrare școlară. Bugetul pentru acest proiect este de 100 de lei pe săptămână.
  4. Atelier săptămânal educațional prin joacă – Un proiect menit să stimuleze creativitatea și învățarea prin intermediul activităților recreative, cu un buget de 200 de lei pe săptămână.

Pentru a putea desfășura constant acțiunile, preotul Ginerică are nevoie de sprijin financiar. Contribuțiile vor face posibilă continuarea eforturilor de implicare și sprijin pentru copiii comunității și a altor proiecte esențiale.

Preotul Petru Ginerica îi așteaptă cu brațele deschise pe cei care doresc să se alăture în această nobilă cauză și îi invită la Biserica din Bârseștii de Jos, unde slujbele sunt pline de frumusețe și spiritualitate. Cu recunoștință, preotul promite răsplată în rugăciuni și pomeniri la sfintele liturghii pentru cei care vor sprijini aceste proiecte menite să aducă bucurie și educație copiilor din comunitate.

Cei care au posibilitatea și doresc să le fie sprijin celor de la PAROHIA Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril au la dispoziție: REVOLUT: 0784207747

Western Union: Petrică Ginerică BRD: Nume titular: Ginerică Petrică Cont: RO25 BRDE 410S V536 8299 4100 Moneda: RON

Poșta Română: PAROHIA Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Preot Petru Ginerică – Str. Vlad Țepeș, 220, comuna Beciu, județul Teleorman

Raiffeisen: Parohia Sf Arhangheli Mihail și Gavril – Cont: RO77RZBR0000060024432337

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Baschet feminin: CSM Alexandria, victorie zdrobitoare împotriva CSM Oradea

Următorul articol

Incendiu la o fabrică de procesare a laptelui

Cele mai recente articole de Actual