Bitanu’ ia atitudine în faţa nesatisfăcuţilor din PDL

în Actualitatea politică

bitanuCarmen Dumitrescu
De când a preluat frâiele PDL, Bitanu’ are serioase bătăi de cap cu nesatisfăcuţii. Mai ales că unii dintre ei, anonimi până în măduva oaselor, au fugit ca nişte copii frustraţi la Bucureşti cu petiţii, menite să-l repună pe Niţulescu în structura de conducere a organizaţiei.
Şi pentru că unii dintre aceştia nu au nici măcar curajul de a-şi asuma punctul de vedere, preferând să lucreze pe la spate, a fost necesară luarea unei poziţii de către actuala conducere a diviziei democrat-liberale a noului PNL. De aceea, Bitanu’ s-a văzut obligat să atitudine în raport cu membrii de partid care se declară nesatisfăcuţi şi în perioada imediat următoare va merge la fiecare organizaţie locală de partid, pentru a verifica starea de spirit a membrilor, dar şi pentru a vedea care dintre ele sunt eficiente şi care nu. În cazul celor care nu dau randament, Bitanu’ a decis să umble la structurile de conducere, astfel încât partidul să capete mai multă forţă în contextul politic actual. Mai mult, noul preşedinte interimar al PDL se declară scârbit de cei care se dedică jocurilor de culise şi de cei care fac declaraţii împotriva partidului şi a schimbărilor din conducerea lui. Şi tocmai pentru a descuraja aceste atitudini, el a decis ca de săptămâna aceasta să înceapă să aplice sancţiuni celor care nu se pot supune regulilor, sancţiuni care vor consta în avertismente, suspendări şi chiar excluderi din partid: “Cine mai vorbeşte împotriva partidului, va primi sancţiuni, care pot merge de la simple avertismente până la excluderi. Nu mi se pare normal ca oameni din partid să strice imaginea PDL, prin propriile lor declaraţii şi acţiuni. Partidul nu este SRL-ul lui Bitanu’, nu este SRL-ul lui Militaru, nu este SRL-ul lui Niţulescu şi al nimănui care crede lucrul ăsta. Partidul e locul oamenilor care vor să facă treabă, care ştiu să se supună regulilor şi vor să facă politică în mod curat. Cine încalcă această regulă, poate pleca!” Având în vedere reacţiile tot mai multor isterici democrat-liberali, felul în care Bitanu’ a decis să tranşeze lucrurile pare a fi chiar adecvat. Pentru că dacă PDL-ul era un partid al oamenilor capabili să poarte un dialog constructiv, nici mazilirea lui Niţulescu nu era o necesitate vitală. Dar într-un partid format preponderent din membri cu temperamentul lui Niţulescu trebuie să te impui cu forţa, nu cu vorba bună. Cât despre nesatisfăcuţi, ei vor avea de ales între a strica în continuare imaginea partidului şi de a pleca din el pe uşa din dos sau a încerca să stabilească rolul lor în organizaţie, implicându-se pe cât posibil în formarea unei echipe noi, care şi-a propus, cel puţin la nivel declarativ, să facă lucrurile altfel decât Niţulescu.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

  1. Daca nu veti reusi demascarea si excluderea din p.d.l. a mafiei din organizatia Turnu Magurele in frunte cu mafiotul Claudiu Cracea, veti fi niste prosti!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*