liberinteleorman.ro

Oameni buni din Teleorman și din țară au fost aproape de Nicolae Doboș

27 februarie 2016

concert38Carmen Dumitrescu

Vestea că Nicolae Doboș se luptă cu o boală dificilă i-a lovit ca un fulger pe toți cei care îl cunosc și îl apreciază pe artist. Tratarea epiteliomului spinocelular e foarte costisitoare chiar și pentru oamenii care au venituri mari, însă cu atât mai mult pentru un artist, care trăiește modest într-un oraș în care talentul nu se recompensează niciodată echitabil. În această situație, mai mulți oameni buni, mobilizați de colegul de trupă a lui Nicolae Doboș, Sorin Mircea Preda, au vrut să contribuie la buna desfășurare a unui concert caritabil, menit să strângă măcar o parte din banii necesari operației și tratamentului omului de cultură. Artiști, jurnaliști și prieteni ai lui Nicolae Doboș și-au adus contribuția la un eveniment cu totul și cu totul emoționant, desfășurat în seara de vineri, 26 februarie, la Restaurantul Unicom. Donațiile s-au făcut fie direct în urnă, fie prin consumația invitaților, un procent din valoarea acesteia fiind direcționată de Ion Codrea în contul dedicat însănătoșirii lui Nicolae Doboș.

Cu adevărat impresionantă a fost prezența unor oameni veniți din țară pentru a fi aproape de Nicolae Doboș în această încercare grea. Și un astfel de caz este cel al artistului Florin Thomits și a fiicei sale Patricia, veniți tocmai din Sibiu pentru a cânta în cadrul concertului caritabil. Pe scenă au urcat poeta Flori Neaga, poeta Georgeta Datcu, recitatorul Mircea Domnaru, componenți ai trupei de teatru Scenik (tot o creație a lui Nicolae Doboș), dar și interpreți cunoscuți din Teleorman. Bianca Voinea, Eduard Chircu, Ciprian Agapie, Nicușor Lina, Sorin Preda, Alexandru Antonescu, Octavin Broșteanu, Patricia și Florin Thomits au adus emoția în suflete celor prezenți, iar trupele The Minions și The Alexanders au ridicat sala în picioare, impresionând prin talentul și pregătirea lor.

În ceea ce privește publicul prezent, acesta a fost numeros. Putea fi, însă, și mai numeros, dacă în Teleorman ar exista o conștiință a valorii locale și un instinct de conservare a talentelor autohtone. Din păcate, mulți au demonstrat că sunt mai preocupați de campania electorală decât de sprijinirea unui om mare al Teleormanului. Vom menționa prezența la evenimentul caritabil a unor oameni precum Nicolae Bădănoiu, Marian Rînescu, Giovanni Russo, Adrian Savu, Adrian Florescu, Silvia Oprescu, Victorița Diaconu, Ervin Zelch, Claudiu Crăcea, Stelică Tălpigă, Alexandru Iote, Dan Popescu și Dumitru Golbach. În contul dedicat însănătoșirii artistului au depus bani până acum Florin Titirișcă, George Drăghici și Adrian Simionescu. Consiliul local Alexandria, la inițiativa primarului Victor Drăgușin, a oferit artistului un ajutor de urgență în valoare de 1.500 de euro.

La finalul serii s-a constatat că invitații au făcut donații în valoare de 3.950 de lei. Desigur, până la 7.000 de euro, suma necesară lui Nicolae Doboș, mai e destul de mult de luptat. Dar cei care doresc să facă în continuare donații pot trimite banii în contul RO10INGB0000999904803492, pe numele lui Preda Sorin Mircea.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Lansare de carte la Alexandria. Otilia Țigănaș își prezintă cărțile la Berăria lui Nae

Următorul articol

Daria și Rareș Burtea, locul I la Olimpiada de limba română

Cele mai recente articole de Cultură