Daria și Rareș Burtea, locul I la Olimpiada de limba română

în Educatie/Politica altfel

Monica Vasilescu

daria burtea rares burtea

Școlile care încurajează creșterea nivelului general în educație, prin sprijinul continuu pe care îl acordă celor care fac eforturi pentru îmbunătățirea învățământului din Teleorman, au rezultate. Este cazul Școlii Generale ”Mihai Viteazul” din Alexandria, despre care am mai scris, acolo unde s-au evidențiat de foarte multe ori Daria și Rareș Burtea, elevi care au în palmares numeroase premii la competițiile locale, județene sau naționale.

Noaptea trecută, cei doi frați au mai înregistrat un succes, după afișarea rezultatelor la olimpiada de limba română, faza județeană, desfășurată zilele trecute la Colegiul Național ”Anastasescu” din Roșiorii de Vede. Locul I (114 puncte) a obținut Rareș Mario Burtea, la clasa a V-a, elev pregătit de profesorul Simona Petrică, care îl va coordona și la națională. Tot pe prima poziție s-a situat și sora sa, eleva Daria Teodora Burtea, de la clasa a VIII-a, pregătită de profesorul Florentina Dumitru, al cărei loc 1 (117 puncte) o va duce la etapa națională a olimpiadei de română.

Pe lângă alte câteva rezultate bune obținute de copii, trebuie remarcată corectitudinea comisiei, a inspectorului școlar Alexandra Mocanu și a profesorului Elena Drăgan, care nu au divulgat nimic pâna la afișarea rezultatelor, fapt care rar se întâmplă pe la concursurile din județ, după cum spun cei implicați în aceste procese.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*