liberinteleorman.ro

Noi investiții „inteligente” ale Primăriei Alexandria: orașul e iluminat cu led-uri de peste 500 de lei/bucata

Carmen Dumitrescu

După ce a demonstrat că se pricepe la achiziții, Primăria Alexandria lovește din nou! De data asta, cu lumină la suprapreț. Practic, a fost o mare bucurie pentru primarul Drăgușin să anunțe pe contul lui de Facebook faptul că Alexandria intră în era iluminatului stradal cu led-uri. Și pentru oameni a fost o încântare să se gândească doar la perspectiva economiilor care se vor face, în virtutea teoriei că, la cât de săraci suntem, măcar la electricitate să facem economie. Dar nu așa au privit lucrurile responsabilii cu achizițiile din cadrul instituției publice. Dimpotrivă, ei s-au gândit că, dacă pe piața liberă o lampă stradală LED e maximum 350 de lei, de ce să nu cumpere Primăria Alexandria lămpi la peste 500 de lei bucata? Că acum avem de unde!

Alexandria pe timp de noapte.
Sursă Foto: IDEI ȘI SUBTERFUGII (blog)

Și uite așa, am aflat chiar de la Primăria Alexandria, în urma unei cereri formulate în baza legii 544 a accesului la informațiile de interes public faptul că iluminatul stradal cu led-uri ne-a costat, din banii noștri, frumoasa sumă de 223.390 lei. Ce a însemnat asta concret? Ei bine, Primăria Alexandria a cumpărat 415 bucăți din produsul lampă cu led iluminat stradal de 55 W cu lumină caldă și alte 30 de bucăți din produsul lampă cu led iluminat stradal de 85W cu lumină caldă. Potrivit răspunsului oferit de instituție, angajații primăriei au dorit să clarifice faptul că achiziția nu s-a făcut integral din bugetul anului trecut, ci el a fost împărțit între bugetele lui 2017 și 2018. Fericitele firme de la care s-au cumpărat led-urile pentru iluminarea Alexandriei sunt din Craiova. Vorbim despre LED MATER SRL și ENERGYLED DIGITLIGHT.

Răspunsul la cererea formulată în baza legii 544 privind accesul la informațiile de interes public, formulată de ziarul Liber în Teleorman

Curiozitatea ne-a împins să facem un calcul aritmetic simplu, pentru a deduce costul de achiziție pentru fiecare lampă cu led în parte. Și am ajuns la concluzia că primăria a plătit, în medie, 500 de lei pe fiecare lampă. Apoi tot curiozitatea ne-a determinat să căutăm prețul unui astfel de produs pe piața liberă. Ei bine, lămpile găsite de noi costă între 99 de lei și 350 de lei bucata. Dar, de când în Alexandria totul merge „cel mai bine”, ca să-l cităm pe primarul Victor Drăgușin, administrația publică nu se uită la bani. Că sunt ai noștri.

Prețul lămpilor cu LED pe piața liberă
Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

După ce a ținut blocată inspecția fiscală timp de șapte luni, Floriana Mitroi a fost transferată la Turnu

Următorul articol

INTERVIU. Protestul curajos al lui Daniel Tuinete în fața Hotelului Turris continuă: “Să știe Dragnea că orașul nu e mort și nu i-a călcat pe toți pe cap!”

Cele mai recente articole de Actualitatea politică