Noi fonduri de vânătoare din Teleorman sunt afectate de pesta porcină africană

în Actualitate/Administratie

Pesta porcină africană se extinde la nivelul județului Teleorman, fiind identificați mistreți morți pe fonduri de vânătoare, unde până acum nu au fost probleme. Din păcate, suspiciunea de boală a fost justificată în cazurile acestea, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animala București confirmând prezența virusului acestei boli în probele prelevate de la un mistreț găsit mort în fondul Cinegetic 19 Sfintesti, precum și de la un mistreț găsit mort în fondul FV 21 Cucuieti.

În acest moment, situatia pestei porcine africane la porcii domestici din exploatațiile nonprofesionale în județul Teleorman este una destul de gravă. Direcția Sanitar Veterinară Teleorman susține, în mod oficial, că vorbim despre 48 de localități afectate unde s-au neutralizat prin metoda alternativă de îngropare 253 de porci morți și 6875 porci uciși, din care s-au ucis preventiv în 16 localitati, mai precis în 1131 de gospodării, un număr de 4742.

Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar din localitate, DSVSA Teleorman sau autorităților locale. Proprietarii animalelor afectate de PPA sunt asigurați că vor primi în continuare despăgubirile materiale asigurate de lege.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*