Nicușor Dan: „Județul Teleorman este un județ confiscat de o oligarhie”

în Campanie Electorala

15317847_1336932163004580_3675903475475419661_nCarmen Dumitrescu

Președintele USR, Nicușor Dan a sosit în aceste ultime zile de campanie în Teleorman și a organizat o conferință de presă… în autocar. Dincolo de originalitatea situației, jurnaliștii locali care au dorit să poarte un dialog cu liderul USR au avut posibilitatea s-o facă în termeni foarte deschiși, Nicușor Dan fiind, în esență, un om normal. Normalitatea s-a simțit atât în vestimentația politicianului, cât și în atitudinea lui foarte prietenoasă, pe care mulți dintre liderii noștri politici, mai bine sau mai prost cotați, nu sunt capabili s-o aibă. Întâlnirea a decurs interesant, căci spațiul n-a dat posibilitatea niciunei formalizări și i-a adus laolaltă pe militanții USR din Teleorman, pe o parte a jurnaliștilor și pe candidații din Teleorman ai partidului la alegerile parlamentare: Șerban Marinescu și Nicușor Lină. În esență, nu s-a vorbit mult, dar s-au transmis mesaje de speranță. Candidatul USR la Senat, Nicușor Lină a mărturisit că el în această campanie electorală n-a mințit pe nimeni: „Noi sperăm că Teleormanul nu va fi cunoscut doar ca cel mai sărac județ din țară, ci că se va face cunoscut prin lupta USR. Eu n-am făcut politică niciodată și doar USR a reușit să mă determine să fac acest pas, pentru că m-am regăsit aici. Dacă îmi spunea cineva acum cinci luni că o să ajung vreodată să fac ce am făcut aici, aș fi spus că nu e adevărat. Dar uite că am ajuns să fac acum politică și a început să-mi placă. N-aveam nicio intenție de a candida și prietenii mei mi-au spus cu toții să nu mă implic, pentru că nu știu să mint. În campania asta am fost în multe localități din județ, m-am întâlnit cu oameni care ne-au primit extraordinar și pe care nu i-am mințit. Nu le-am promis nimic din ce nu se poate promite. Nu i-am mințit. Nu le-am promis pensii, salarii mărite. Le-am spus doar că încercăm să oprim hoția. Vreau să spun că, deși toată lumea spune că Soros ne finanțează, am făcut această campanie fără niciun ban. I-am avut alături de noi pe unii prieteni care ne-au sprijinit prin ce au transmis în spațiul public, pe grupul de bicicliști care au împărțit materiale electorale prin comune și niște oameni care cred în noi și ne susțin sufletește.”

Nicușor Dan s-a arătat optimist cu privire la viitorului Teleormanului, susținând că principala grijă a USR va fi lupta cu o administrație locală abuzivă: „Societatea românească e în criză și criza aceasta o vedem cu toții. USR-ul e răspunsul la această criză, care vine de la oameni care n-au mai făcut politică, care nici n-ar fi făcut politică dacă lucrurile ar fi mers bine în România și care fac pasul ăsta înainte chiar ca să ajute comunitatea, nu ca să se îmbogățească ei. O să-i vedeți pe parlamentarii noștri întâlnindu-se cu cetățenii și după campania electorală. O să vedeți dezbateri în Parlament, unde o să chemăm specialiști. N-o să vedeți parlamentari USR care să voteze pensii speciale pentru politicieni și n-o să vedeți parlamentari USR care să voteze pentru imunități care să acopere actul de justiție. Noi milităm pentru eliminarea imunității extinse. Ne interesează să oprim jaful din banii publici. Ne sperie foarte tare anunțul sateliților PSD pentru amnistie penală și fiscală. Legat de județul Teleorman, pe noi la USR ne preocupă foarte tare acest tip de județ. N-am apucat să cunosc foarte bine județul, mi-a spus doar un domn că Dragnea a furat și oul de sub cloșcă, însă știu că e un județ confiscat de o oligarhie. Deci vorbim de un județ captiv, în care nu sunt primiți investitori, tocmai pentru ca oamenii să depindă de puterea locală, în care majoritatea oamenilor au un job în administrația publică sau apropiat administrației publice, astfel că nu pot să se manifeste.”

Șerban Marinescu a specificat, la rândul său, că prioritatea USR în Teleorman este depolitizarea județului și atragerea de investitori, care să permită dezvoltarea economică reală a acestei zone.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*