Lucian Militaru a trecut la ALDE

în Actualitatea politică

Militaru_LucianCarmen Dumitrescu

Se pare că spectacolul combinațiilor și permutărilor din politica temeormăneană continuă. De data aceasta cu o mutare spectaculoasă, căci se pare că Lucian Militaru a plecat din PNL și s-a reorientat către ALDE, așa cum au procedat mai mulți colegi de-ai săi. Vestea a fost transmisă public de către ALDE, care specifică într-un comunicat de presă că Lucian Militaru s-a retras din rândurile PNL și va lupta alături de partidul lui Tăriceanu în aceste alegeri. În comunicat este cuprinsă și declarația lui Lucian Militaru, care încearcă să-și justifice gestul șocant: ”Am condus ani de zile PDL, partid în care întotdeauna a existat o diversitate de opinii, dar deciziile au fost mereu luate de o echipă în mod democratic. Am reușit împreună cu echipa să obținem în anul 2008 la alegerile parlamentare un număr de 3 parlamentari, la fel ca PSD sau PNL. Am făcut performanță în politică și m-am bătut pentru cei din partidul pe care l-am reprezentat. Timp de 12 ani am fost primar al orașului Videle. După alegerile locale din 2016 am încercat să analizez motivele care au dus la rezultatele dezastruoase obținute de PNL-ul rezultat în urma fuziunii. Dacă în anul 2008 numărul parlamentarilor PDL + PNL a fost de 6 (2 senatori și 4 deputați) de data aceasta conform ultimelor predicții PNL va obține doar un deputat și acela nefiind teleormănean. Vina aparține exclusiv lui Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, persoană lipsită de experiență politică și incapabil să conducă un partid de dimensiunile PNL. A îndepărtat toți oamenii valoroși din PNL, pe toți aceia care au dus greul multor campanii electorale. Drept urmare am decis să mă alătur ALDE! Prin implicarea mea și a celor care cred în mine, doresc să contribui la realizarea unui scor foarte bun pentru ALDE, scor care să ducă la obținerea unui mandat de senator pentru Samuel Calotă și a unuia de deputat pentru Calotă Florică Ică. Mă alătur unei echipe în care există spiritul democrat-liberal și mă regăsesc pe deplin în interiorul acestei echipe!Fac apel la foștii PD-iști sau PDL-iști din Teleorman care nu-și găsesc locul în PNL (și sunt atât de mulți) să se alăture echipei ALDE, aici regăsindu-ne ca spirit și echipă! Unii au crezut că omul politic Lucian Militaru s-a retras! Nu numai că nu m-am retras din politică, dar acum sunt mai puternic și mai determinat să-mi folosesc în ALDE întregul potențial politic”

Nu știm câți dintre liberalii care n-au dezertat încă vor asculta apelul lui Militaru, dar cu certitudine vom afla în zilele următoare. Și, evident, numărul celor care vor alege o nouă barcă politică va fi determinat și de rezultatul ALDE în aceste alegeri.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

3 Comments

  1. Asia sun mostenitorii securitatii care au distrus din temelii tara: Samuel calota turnator ordinar si spagar denutat de parpalea, (a daua zi a demisionat ,dar lumea uita)Militaru care a ciorditv 4 mil de euro de la primarie nu mai vorbim de Dragnea ,si acum vor din nou.Da Muie nu vreti ma baieti?

  2. Ora 8 la Realitate se da o stire cacalota a fost dovedit colaborator al securitatii ,iar el acum bate campii cu alt mancator de kk ioan Dumitrescu de la alexandria.Votatii oameni buni…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*