liberinteleorman.ro

Nicolae Mohanu: Sinteza activităţii parlamentare în legislatura 2012 – prezent

Advertisement

Monica Vasilescu

Mohanu NicolaeLa 68 de ani, Nicolae Mohanu nu este pensionar, ci parlamentar. Om de vază în Legislativul ţării, fostul primar de la Turnu Măgurele “se face că face” în Parlamentul României. La o sinteză a activităţii parlamentare din 2012 până în prezent, se poate observa cum Mohanu de la Turnu a avut în jur de 30 de iniţiative legislative, toate dezbătute, puţine aprobate.

Din informaţiile despre poziţiile înregistrate de fiecare parlamentar şi alte aspecte importante din activitatea membrilor Legislativului aflăm că senatorul nostru a înregistrat, într-un an jumătate de mandat, cinci declaraţii politice având ca temă, printre altele, regionalizarea României, Strategia Dunării, „Eforturi pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ pentru funcţionarea mecanismului de verificare a procedurilor de achiziţii publice”, dar şi o interpelare cu privire la Corecţiile financiare şi problemele din sistemul de achiziţii publice. În plenul Senatului, acesta a cuvântat de şapte ori.
Nici nu ar avea cum să fie altfel, într-o funcţie nedorită, ci impusă, după cum spun gurile rele, care îl arată cu degetul doar pe Petre Pârvu, primarul de la Zimnicea, că ar fi rupt lesa pusă de Liviu Dragnea înainte de alegerile legislative.

Parlamentar ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr.36 Teleorman, Nicolae Mohanu, în sinea lui, regretă că a păşit în marea, distinsa şi complicata clădire numită şi Casa Poporului. Pe lângă rătăcirile pe care le-a avut pe marile coridoare ale colosalului edificiu  ridicat în timpul dictaturii comuniste, acesta s-ar întoarce la primărit fără a se uita înspre construcţia realizată în urma planului unui om pentru care dimensiunile aveau o altă relevanţă.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

De la Congresul PNL, Marin e vicepreşedinte

Următorul articol

UPDATE: Percheziţii marca DNA la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Cele mai recente articole de Actualitate