liberinteleorman.ro

UPDATE: Percheziţii marca DNA la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului

Carmen Dumitrescu

mascati DGASP (2)

În această dimineaţă, au avut loc descinderi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au tulburat liniştea instituţiei încă de la primele ore ale dimineţii de joi. De asemenea, ei au efectuat percheziţii şi la domiciliul directorului DGASPC, Floarea Alesu, despre care se presupune că ar fi responsabilă de acte de corupţie, legate de efectuarea unor adopţii. Directorul neagă acuzaţiile care i se aduc şi spune că e posibil ca evenimentul de joi dimineaţă să fie rezultatul acţiunii unor colegi din Direcţie.

Potrivit unor surse, mascaţii au făcut percheziţii în toate birourile instituţiei şi au ridicat computere şi documente. Motivul descinderilor ar fi acela al unor angajări fictive realizate în cadrul D.G.A.S.P.C. în cursul anilor precedenţi şi a unor nereguli în aplicarea procedurilor de adopţie.

UPDATE:

În cursul zilei de joi, 10 iulie, angajaţii DGASPC Teleorman au fost audiaţi de ofiţerii DNA. Se pare că obiectul cercetărilor nu-l fac adopţiile ilegale, ci angajările fictive, dar despre asta nu se fac declaraţii oficiale. Sursele noastre spun, însă, că situaţia a fost generată de efectuarea în cadrul DGASP a unor angajări fictive, povestea fiind destul de cunoscută în Teleorman, mai mulţi membri ai unui anumit partid politic fiind angajaţi la DGASPC de formă. Vom reveni cu detalii şi exemple pe acest subiect în numărul de luni al ziarului Liber in Teleorman. Noaptea trecută au fost duşi la Bucureşti mai mulţi angajaţi ai Direcţiei, împreună cu directorul Floarea Alesu şi niciunul nu a fost reţinut. Cercetările continuă.

După ce s-a întors de la DNA, Floarea Alesu a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Liber în Teleorman, că prezenţa la DNA n-a avut legatură cu vreo adopţie ilegală, ci cu faptul că anumite persoane au fost angajate la Direcţie, dar nu se prezentau la serviciu. „Ni s-a schimbat calitatea în dosar. Acum suntem învinuiţi şi cercetările continuă până când lucrurile se vor lămuri. Suntem mai mulţi învinuiţi în dosar, toţi oameni din Direcţie, dar eu nu-mi fac probleme. ” Întrebată despre ce angajaţi care nu se prezentau la muncă, deşi figurau în evidenţe ca angajaţi ai Direcţiei  era vorba, Floarea Alesu ne-a mărturisit că i s-a adus la cunoştinţă un număr de patru angajaţi: un medic, un psiholog şi doi referenţi.

 

IMG-20140710-WA0003 IMG-20140710-WA0002 IMG-20140710-WA0001 IMG-20140710-WA0000

5 Comments

    • O, dar am fost prezenta la fata locului inaintea tuturor, de la 8 dimineata, si am fost prima care a dat stirea…. N-am simtit, insa, nevoia sa sprijin gardul toata ziua ca sa ma vada lumea la fata locului…. 🙂

  1. pai daca nu ai nevoie de imagini video de ce sa stai la fata locului??? doar daca esti oligofren stai pana noaptea tarziu fara sa intelegi ceva, dupa cum am citit. am vazut o amarata de poza si un milion de tampenii in updat-urile altora.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Nicolae Mohanu: Sinteza activităţii parlamentare în legislatura 2012 – prezent

Următorul articol

S-a stins un simbol al decenţei în presa teleormăneană – Ziaristul Benoni Schmidt a fost condus astăzi pe ultimul drum de colegi şi prieteni

Cele mai recente articole de Actualitate