Moment rar pentru pompierii teleormăneni: au primit Drapelul de Luptă sub comanda colonelului Marius Stancu

în Actualitate/Politica altfel

Monica Vasilescu

marius-stancu-drapelul-de-luptaZeci de teleormăneni au participat, miercuri dimineață, la evenimentele organizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Teleorman în fața Palatului Administrativ. Pompierii au oficiat noua comandă a inspectoratului și au primit Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, gloriei și vitejiei militare.

primirea-drapelului-de-luptaPe o vreme ploioasă, în faţa militarilor din detaşamentele de pompieri și a celor din cadrul SMURD, sub ochii a numeroase oficialităţi civile şi militare şi zeci de cetățeni curioşi, Garda de onoare a ISU Teleorman a adus drapelul întru sfinţire. La festivitate a participat şi generalul de brigadă Ovidiu Vasilică, inspector general al IGSU, care a citit decretul de acordare a drapelului militar semnat de preşedintele României, Klaus Iohannis, și a înmânat tricolorul noului inspector-șef.

Aceste momente au fost urmate de rostirea jurământului specific. Comandantul ISU Teleorman, colonel Marius Stancu, s-a aşezat în faţa pompierilor militari, cu steagul în mână, şi le-a cerut să rostească, în cor, făgăduiala solemnă. Cadrele au jurat să păstreze „ca pe lumina ochilor” drapelul de luptă tricolor, simbol al unităţii, suveranităţii şi independenţei naţionale, al onoarei, vitejiei şi gloriei militare a poporului român, după care Marius Stancu, însoţit de garda de onoare, a defilat cu drapelul prin faţa militarilor care strigau „Ura! Ura! Ura!”.

Evenimentul reprezintă un moment de maximă importanță pentru unitatea din Teleorman, fiind o recunoaștere a activității prolifice a pompierilor, care sunt mereu în luptă cu timpul, cu urgențele, cu pericolele. Ceremonia unică în istoria recentă a ISU Teleorman s-a încheiat cu parada cadrelor unității, urmată de cea a tehnicii de intervenție a pompierilor, totul pe fundalul muzical asigurat de Fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea” din Gurgiu, într-o esență a ordinii și a aritmeticii pașilor ostășești.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*