12 ani fără Liviu Vasilică

în Cultură

Monica Vasilescu

Liviu-Vasilica”Pentru mine folclorul e dambla, nu pasiune. Damblaua, zicem noi, e o iubire acaparatoare, care la un moment dat pare să iasă din sfera explicabilului”, Liviu Vasilică.

În urmă cu 12 ani, în ziua de 19 octombrie, cel mai mare interpret de muzică populară pe care l-a dat Teleormanul, Liviu Vasilică, pleca dintre pământeni, la numai 54 de ani. La ceas se comemorare, marele folclorist care ne-a lăsat o moștenire artistică greu de egalat va primi un omagiu. Prefectura Teleorman, la fel ca și anul trecut, organizează, la monumentul lui Liviu Vasilică din Alexandria, o ceremonie solemnă întru amintirea celui care a făcut cunoscută în lume ipingeaua teleormăneană.

Toți cei care îl iubesc pe artist sunt așteptați, miercuri, 19 octombrie, ora 10.00, la evenimentul numit ”Lumină pentru Liviu Vasilică”, acolo unde se vor evoca amintiri cu regretatul om de folclor, în urma căruia ascultăm cântece precum: ”Mărine, la nunta ta”, ”Fir-ai să fii tu de murg” sau ”Hai, hai cu trăsioara”. Chiar dacă s-au dus 12 ani de la dispariția sa, noi știm că oamenii mari nu mor niciodată. Și, oricum ar trece timpul, Liviu Vasilică rămâne Liviu Vasilică! Unul dintre cei mai iubiţi fii ai Teleormanului, ai țării și mai mult de atât.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*