„Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Roșiorii de Vede – pentru corelarea eforturilor la nivel regional”

în Actualitate

Primaria Rosiori de VedePrimăria Municipiului Roșiorii de Vede și Fundația TERRA Mileniul III, cu sprijinul Asociației Municipiilor din România, organizează joi, 13 octombrie, de la ora 10.30, la Casa de Cultură, seminarul cu tema „Planul de acțiune privind energia durabilă în municipiul Roșiorii de Vede – pentru corelarea eforturilor la nivel regional”.

Seminarul este organizat în cadrul proiectului „Orașe Verzi – Regiuni Verzi” (Green Cities – Green Regions) cofinanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elveției pentru Uniunea Europeană extinsă.

Pe agenda de lucru a seminarului sunt cuprinse următoarele puncte:

  • Deschidere seminar – ec. Cîrciumaru Gheorghe Valerică, primarul Municipiului Roșiorii de Vede;
  • Prezentare proiect „Orașe Verzi – Regiuni Verzi” – Lavinia Andrei, manager de proiect TERRA Mileniul III;
  • Inventar de emisii și Planul de acțiune privind energia durabilă (PAED) în municipiul Roșiorii de Vede – Liviu Gheorghe, expert TERRA Mileniul III;
  • Principalele măsuri ale PAED – Munteanu Mihaela, Primăria Municipiului Roșiorii de Vede;
  • Proiect parc fotovoltaic – Andrei Pompilia, Primăria Municipiului Roșiorii de Vede;
  • Lecții învățate în Elveția – Steluța Bogatu, coordonator programe Asociația Municipiilor din România.

Sunt invitați să participe la seminar reprezentanții Instituțiilor Prefectului și ai Consiliilor Județene din Teleorman, Olt, Giurgiu, Dâmbovița, ai primăriilor din Alexandria, Turnu Măgurele, Videle, Zimnicea, Măldăeni, Scrioaștea, Troianu, Drăgănești de Vede, Peretu, Plosca, Săceni, Putineiu, și reprezentanții companiilor CEZ Vânzare și GDR – punct de lucru Roșiorii de Vede.

Roșiorii de Vede este unul din cele cinci municipii, alături de Alba Iulia, Făgăraș, Focșani și Roman, selectate în cadrul proiectului „Orașe Verzi – Regiuni Verzi”, implementat de Fundația TERRA Mileniul III, în parteneriat cu organizația neguvernamentală R20 – Regiuni pentru Acțiuni Climatice din Elveția și Asociația Municipiilor din România. Seminarul va fi precedat de o conferință de presă care va fi susținută în aceeași zi, de la ora 10.30, în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Roșiorii de Vede, conform purtătorului de cuvânt – Gabriel Argeșeanu.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*