Matilda Pascal Cojocăriţa, Nineta Popa şi Nicu Mâţă, în recital la “Pe deal la Teleormănel”

în Cultură/Timp liber

Monica Vasilescu

pe deal la teleormanel“Pe deal la Teleormănel” se va desfăşura în perioada 15-17 octombrie 2014, la Casa de Cultură din Alexandria. Prima seară va cuprinde desfăşurarea de forţe a concurenţilor, ce va avea loc în incinta imobilului, iar seara următoare, în aer liber, va fi o manifestare amplă, dedicată serbării recoltelor, numită “Toamna teleormăneană”.

Aşa cum se ştie, la concurs pot participa solişti vocali amatori din toată ţara, mesageri autentici ai zonelor pe care le reprezintă, cu vârsta cuprinsă între 15 şi 35 ani. Preselecţia concurenţilor va avea loc în ziua de 15 octombrie 2014, la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman din municipiul reşedinţă de judeţ, începând cu ora 12.00, în prezenţa membrilor juriului festivalului. La evenimentul oficial, acompaniamentul concurenţilor va fi asigurat de orchestra Ansamblului “Burnasul” al CJCPCT, condusă de dirijorul Orchestrei Radio – Adrian Grigoraş.

În prima seară de concurs, publicul va fi încântat de foştii concurenţi care au plecat cu premii de la festival. Este vorba despre interpreţii Nicu Mâţă şi Narcisa Băleanu. În seara dedicată premierii, pe scenă vor urca nume mari ale muzicii populare româneşti, cum sunt Matilda Pascal Cojocăriţa, alături de trupa sa, dar şi Nineta Popa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*