Lucrările pe DJ 612, între Botoroaga și Frăsinet, finalizate… când vrea TELDRUM

în Actualitate/Actualitatea politică

Drumul județean DJ 612 Botoroaga – Frăsinet, cu o lungime de 13,3 km, avea termen de finalizare luna septembrie a acestui an, însă, puține au fost situațiile în care constructorii și-au respectat termenele promise. Nici TelDrum, firma care a obținut contractul, nu a onorat angajamentul. Motivele ar fi multiple, spun reprezentanții Consiliului Județean Teleorman, referindu-se la procedura greoaie, la avizele greu de obținut, plus alte probleme legate de anumite dispoziții de șantier pentru care a fost un proces în instanță, câștigat de instituția publică.

În prezent, lucrările sunt realizate în procent de 60%. Firma constructoare nu a anunțat și nu a notificat în niciun fel instituția care îi dă bani contra asfalt că nu termină lucrarea la termenul din contract și nu a avansat o altă dată la care prevede finalizarea.

Adrian Gâdea – președintele Consiliului Județean Teleorman spune că firma va fi penalizată pentru fiecare zi de întârziere. „Se calculează penalități. Interesul nostru este să terminăm lucrarea respectivă, dar ar trebui să fie și interesul lor, că vor plăti penalități de întârziere până la momentul finalizării”, a declarat șeful CJ Teleorman.

Întrebat dacă TelDrum vrea să termine peste un an, Gâdea a răspuns că asta înseamnă că are bani să plătească întârzierile.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Consiliul Județean Teleorman a atribuit lucrările privind „Modernizarea DJ 612, Botoroaga (DJ 503) – Frăsinet (DJ 506), km 19+778 – km 32+100 (12,322 km)”, pe 26 iunie 2019, firmei TelDrum. Valoarea contractului: 17.783.196,10.

Reamintim, dacă mai este cazul, că societatea TelDrum se află în stare de insolvență și este trimisă în judecată pentru fraude cu bani europeni.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*