liberinteleorman.ro

Luca David Costin are nevoie, în continuare, de bani pentru a trăi

1 septembrie 2018

Luca David Costin este un băiețel în vârstă de doi ani, suferă de o boală grea și are nevoie de ajutor urgent. El a fost depistat cu Paralizie cerebrală – Tetrapareză spastică și Hidrocefalie posthemoragică și luptă în fiecare clipă pentru supraviețuire. În această luptă, micuțul nu are nevoie doar de resurse interne, ci și materiale, pentru a reuși să facă față tuturor intervențiilor și tratamentelor necesare.

De luni bune, de când boala a avansat, David a fost purtat prin spitale, a fost în comă, aparent și-a revenit, dar boala nu l-a părăsit, din contră, starea sa de sănătate este una critică și are nevoie urgent de tratament adecvat.

Este singurul copil al familiei Giugium din Poroschia, a venit pe lume prin cezariană și a fost un bebeluș fără probleme până la trei săptămani de viață. În data de 19 septembrie 2016, părinții, împreună cu micuțul, au fost implicați într-un accident de mașină foarte grav, în urma căruia toți trei au ajuns în stare foarte gravă la spital. Cel mic a stat în comă, iar medicii nu i-au dat prea multe șanse de supraviețuire.  David a luptat, însă, cu toate că a rămas cu diagnosticul de fractură craniană și suferă acum de Paralizie cerebrală – Tetrapareză spastică și Hidrocefalie posthemoragică. Părinții celui mic ar face orice pentru ca băiețelul lor să redevină un copil fericit, dar au mare nevoie ajutor. Până în prezent, cel mic are 7 operații (la cap; reflux, hernie hiatală gastrostomă). Nu poate vorbi, nu merge, nu poate sta în șezut și nu mânâncă pe guriță, primește mâncare direct în stomăcel. La ultimele investigații, efectuate la un spital din Turcia, medicii le-au dat speranțe părinților, spunându-le că micuțul are nevoie de tratament adecvat.

”Aseară am venit acasă. Am făcut tot ce ni s-a cerut în spitalul din Turcia. Ni s-a spus că are un diagnostic complicat și grav, ni s-a recomandat fizioterapie în afara țării, cât și în țară și pe parte neurologică o eventuală operație de extragere a suntului pe care îl are la cap. Avem în continuare nevoie de ajutor”, ne-a mărturisit mama băiețelului.

Din păcate, toate tratamentele și investigațiile ulterioare costă foarte mulți bani, pe care familia lui David nu-i are. De aceea, părinții cer sprijin celor care au posibilitatea și vor să doneze în conturile de mai jos:
• Titular cont BCR Giugium Ionut Nicolae
• cont în lei :RO38RNCB0526153308740001
• cont în euro : RO11RNCB0526153308740002

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

La mulți ani, drag erou Simion Gârlea!

Următorul articol

De-o vârstă cu România. Eroul de război Simion Gârlea, la 100 ani: ”Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru această vârstă”

Cele mai recente articole de Actualitate