Localităţi din Teleorman afectate de inundaţii

în Actualitate

inundatii2Conform unei situații remise de căpitan Dragomir Adrian Gelu – purtător de cuvânt al
Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, l
a ora 18.00, afectate de inundaţii în judeţului sunt în continuare 19 comune: Siliştea Gumeşti, Măldăeni, Dobroteşti )satul Dobroteşti şi satul merişani), Tătărăştii de Sus (sat Udupu), Tătărăştii de Jos, Plosca, Beuca (satul Beuca şi satul Plopi), Smârdioasa, Zâmbreasca, Dideşti (satele Însurăţei, Satul Nou şi Dideşti), Frumoasa (sat Păuleasca), Scurtu Mare, Balaci (Balaci, Burdeni, Tecuci), Ştorobăneasa, Brânceni, Conţeşti, Cervenia, Drăcşenei, Trivale Moşteni.

În cazul cinci dintre localităţile enumerate anterior este vorba numai de câteva zeci de hectare de pădure afectate de inundaţii şi nu de curţile/gospodăriile/locuinţele cetăţenilor.

Conform ultimei centralizări, realizată pe baza rapoatelor informative primite de la Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile afectate de inundaţii ţi a verificărilor din teren, situaţia totală se prezintă astfel: 68 de anexe gospodăreşti inundate; un podeţ din pământ rupt, 26 de podeţe avariate; 33.25 km de drum comunal afectat, cca. 706 ha păşune, aproximativ 1003 ha teren agricol, aproape 903 ha de pădure, 387 curţi inundate; 4 locuinţe şi un magazin afectate, o staţie de apă şi aproximativ 139 de fântâni inundate.

Magazinul şi cele 4 locuinţe afectate sunt în localitatea Plosca, inundaţiile fiind produse ca urmare a precipitaţiilor abundente căzute în ulimele zile şi a scurgerilor de pe versanţi.

Precizăm că la această oră nu sunt persoane evacuate sau izolate, iar atunci când cetăţenii au solicitat apă, alimente sau materiale de strictă necesitate,prin grija autorităţilor locale, acestea le-au fost puse la dispoziţie în cel mai scurt timp.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*