Cercul pedagogic al profesorilor de istorie-geografie din zona Videle

în Actualitate

12319712_923503021019315_822768627_nJoi, 26 noiembrie, la Şcoala Gimnazială Cosmeşti, s-a desfăşurat cercul pedagogic al profesorilor de istorie – geografie din zona Videle.

În prima parte a activităţii cadrele didactice au asistat la o lecţie de geografie cu tema „India-caracteristici fizico-geografice”, susţinută de profesor Leşeanu Daniela. A fost o activitate interactivă în contextul căreia profesorul coordonator a îmbinat cu mult tact diferite metode moderne de predare care au facilitat participarea, implicarea permanentă a elevilor, punerea lor în centrul demersului didactic si, implicit, formarea sau valorificarea competenţelor specifice disciplinei. Lecţia s-a încheiat printr-un moment artistic inedit, un dans tradiţional indian, care a încântat publicul şi, totodată, a stârnit interesul elevilor de a studia, învăţa mai multe lucruri despre această ţară.

În cea de a doua parte a activităţii s-a desfăşurat o conferinţa cu tema „Regimul antonescian şi problematica Holocaustului în România”, susţinută de domnul profesor Florin Muller de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. In cadrul acesteia au fost abordate problematici diverse, aspecte mai puţin cunoscute sau controversate ale regimului antonescian şi ale Holocaustului românesc precum: plasarea regimului antonescian in contextul regimurilor nedemocratice din Romania, colaborarea cu Miscarea legionara, alianţa cu Germania, cauzele si formele de manifestare ale Holocaustului românesc, consecintele acestuia etc. A urmat o sesiune interactiva de intrebări şi răspunsuri pe marginea subiectelor discutate, dar şi discuţii cu privire la alte subiecte ale istoriei recente.

Domnul profesor Muller a afirmat că este incântat şi, totodată, onorat să se afle printre colegii dascăli din sistemul de învăţământ preuniversitar şi a promis că va reveni cu plăcere ori de câte ori va fi invitat.

Gazdele şi coordonatorii activităţilor desfăşurate au fost domnii Gogâia Constantin, profesor de istorie, director al Şcolii Gimnaziale Cosmeşti, Gavrilă Adrian, profesor de istorie Şcoala Gimnazială Cosmeşti, Leşeanu Daniela, profesor de geografie Şcoala Gimnazială Cosmeşti, precum şi responsabilii cercurilor pedagogice, Iorga Monica – istorie, Tudose Coca – geografi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*