liberinteleorman.ro

Liviu Dragnea, bun de plată! A pierdut procesul deschis Comisiei Europene la Tribunalul UE

27 mai 2020

La un an de când se află încarcerat la Penitenciarul Rahova pentru angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman, deținutul Liviu Dragnea primește o veste proastă de la Tribunalul Uniunii Europene în alt caz de infracțiuni care îl vizează.

Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg a respins cererea prin care Liviu Dragnea a chemat în judecată Comisia Europeană, pe care o acuza că nu i-a acordat dreptul la apărare și nu a respectat prezumția de nevinovăție în cazul în care OLAF a investigat fraudele cu bani europeni de care s-ar face vinovată compania Tel Drum.

Solicitările lui Liviu Dragnea au fost declarate inadmisibile, potrivit minutei instantei din 12 mai 2020.

Mr. Liviu Dragnea shall pay the costs” conchide minuta instanței europene, adică fostul lider PSD trebuie să plătească cheltuielile de judecată. În primul rând, costul avocaților care l-au reprezentat în acest proces: avocații Bernard O’Connor și Sebastien Gubel.

Totul a început cu un denunț al OLAF la Direcția Națională Anticorupție. Cei de la investigarea fraudelor pe bani europeni au constatat, în urma unor verificări, că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în  cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. S-au furat atunci bani europeni.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Primăria Alexandria și l-a făcut partener pe Alexandru Cumpănașu, acuzat de fraude cu bani europeni

Următorul articol

S-a făcut un an de când tu nu mai umbli liber, baroane!

Cele mai recente articole de Justitie