Liviu Dragnea a solicitat strămutarea procesului său de liberare condiționată – MOTIVUL

în Actualitate/Justitie

Condamnatul Liviu Dragnea a solicitat ca procesul său de liberare condiționată să fie judecat de alt tribunal din țară. El consideră că magistrații de la Tribunalul București nu ar fi imparțiali fiindcă au protestat față de legile justiției promovate pe vremea lui. Dragnea se referă la judecătoarea Mădălina Ştirbu de la Judecătoria Sectorului 5, care a respins cererea sa de liberare condiționată.

Procesul privind cererea de strămutare se judecă marți la Curtea de Apel București la ora 16:00. „Se asigură prezenţa prin videoconferinţă a petentului”, se arată pe portalul instanțelor.

Liviu Dragnea va afla pe 19 mai dacă va fi eliberat condiționat. Tribunalul București este cel care va lua o decizie în acest sens, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins, la finalul lunii aprilie, cererea de liberare condiţionată ca fiind neîntemeiată. Decizia instanței va fi definitivă.

Liviu Dragnea a cerut să fie eliberat condiționat pe 27 aprilie, însă, chiar dacă fostul șef al social democraților a avut undă verde din partea penitenciarului, instanța nu a fost de acord cu eliberarea condiționată, motivând că nu există dovezi temeinice de îndreptare.

Astăzi, într-un alt proces pe care îl are cu Penitenciarul Rahova, judecătorii au decis că lui Liviu Dragnea i-a fost încălcat dreptul la sănătate. Decizia a fost dată de magistraţii Judecătoriei Sectorului 5, însă nu este definitivă.

Conform judecătorilor, până în 2019, lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate şi apărare.

Citește și: Dragnea a fost trimis în judecată pentru vizita la Donald Trump făcută prin trafic de influență

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*