Liviu Dragnea a cerut strămutarea dosarului privind vizita în SUA

în Actualitate/Actualitatea politică/Justitie

Liviu Dragnea – inculpat pentru trafic de influență în dosarul privind vizita în SUA, la Donald Trump a solicitat Curții de Apel București (CAB) strămutarea dosarului de la Tribunalul București. Motivul invocat este acela că judecătorii nu ar fi imparțiali.

Instanţa a amânat pronunţarea în acest caz pentru 4 noiembrie.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) l-a trimis în judecată pe 17 mai pe Liviu Dragnea, acuzat de trafic de influență în legătură cu vizita făcută în ianuarie 2017 la Washington, cu ocazia inaugurării președintelui SUA de la acel moment, Donald Trump, potrivit unui comunicat de presă.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri foloase necuvenite pentru el și pentru PSD, în schimbul cărora a încercat să influențeze premierul și alți miniștri din guvernele PSD pentru a-l ajuta pe acesta. Foloasele necuvenite ar fi vizita la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump și servicii de lobby.

Liviu Dragnea este un obișnuit al strămutărilor de procese. El a ieșit din închisoare după ce a strămutat procesul la o instanță permisivă – Tribunalul Giurgiu, care a admis cererea sa de eliberare condiționată.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*