liberinteleorman.ro

Județul Teleorman are 0,47 cazuri COVID-19 la mia de locuitori

În acest moment, la nivelul județului Teleorman sunt înregistrate 179 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-COV-2. Asta situează județul în partea a doua a clasamentului pe țară privind rata de infectare, în acest moment fiind vorba despre 0,47 cazuri la mia de locuitori.

Desigur, raportările sunt direct legate de testări și, în acest moment, județul nu este campion la numărul de teste efectuate, fiind vorba despre 3335 de teste la un județ de 334.143 de locuitori, potrivit datelor din 2019.

Și în privința ratei de vindecare, lucrurile stau destul de bine în raportările oficiale, fiind vorba despre 143 de persoane vindecate, din care 113 au fost externate de la Spitalul Caritas Roșiorii de Vede, singurul spital suport COVID din Teleorman.

Potrivit epidemiologului Luminița Dumitrașcu, s-a constatat că o parte dintre cazurile recente sunt determinate de apropierea de București și de faptul că foarte mulți oameni, inclusiv cadre medicale, fac naveta între Teleorman și București.

„Foarte mulți dintre cei depistați în ultima perioadă par să aibă forme comunitare de boală și ca interes epidemiologic lucrează în București. Locuiesc în Teleorman, fac naveta cu diverse mijloace de transport și lucrează în București, inclusiv în sectorul sanitar. Deci apropierea de București crește zilnic numărul de cazuri în Teleorman. Noi nu suntem, Doamne ferește, mulțumiți de cum este situația în Teleorman, dar față de alte județe s-au cam ținut lucrurile sub control.“, ne-a spus epidemiologul.

Advertisement

1 Comment

  1. Contrar a ceea ce se scrie pe site-ul Ministerului Sanatatii, DSP Teleorman nu face testul Covid pentru cei care pleaca in Grecia. Puteti investiga de ce ?

    Dan Emil Popescu 0765 04 33 33

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Indisciplina autorităților contaminează populația

Următorul articol

Gelu Duminică: „În momentul în care leadership-ul e confuz, nici societatea nu poate fi altfel decât confuză. „

Cele mai recente articole de Actualitatea politică