liberinteleorman.ro

Jaful din PNRR: 200 de mii de euro pentru dotarea unei școli profesionale din Saelele

29 februarie 2024

Aproximativ 200 de mii de euro, bani din programul de finanțare al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), se vor duce pentru dotarea unei școli profesionale din Saelele, Teleorman.

Potrivit anunțurilor de participare simplificate, suma totală destinată dotării Școlii Profesionale din comuna Saelele se ridică la 988.565 lei, împărțită în două proiecte distincte. Primul proiect vizează îmbunătățirea bazei materiale a școlii prin dotarea cu echipamente digitale în valoare de 469.277 lei. Cel de-al doilea proiect propune îmbunătățirea bazei materiale prin dotarea cu mobilier, echipamente digitale și materiale didactice, cu un buget de 519.288 lei.

Finanțarea acestor proiecte este asigurată de Planul Național de Redresare și Reziliență, care a fost implementat pentru a sprijini dezvoltarea infrastructurii școlare și modernizarea sistemului educațional din România. Cu toate acestea, se ridică semne de întrebare cu privire la modul în care acești bani sunt cheltuiți și administrați având în vedere că în Saelele sunt doar 146 de elevi.

Vom urmări firma care va obține cele două contracte și modul de implementare, mai ales pentru că acesta reprezintă doar un exemplu dintr-o serie de practici îngrijorătoare, unde banii destinați proiectelor de importanță publică sunt utilizați necorespunzător sau chiar jefuiți de către cei aflați în funcții de decizie prin diverse practici politice. Consultanții independenți, experții și observatorii politici au avertizat în repetate rânduri cu privire la riscul ca fondurile alocate în cadrul PNRR să fie gestionate în mod ineficient și să nu servească în totalitate interesul public.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Activități dedicate începutului de primăvară, la Biblioteca Județeană Marin Preda

Următorul articol

Tel Drum a recuzat judecătorii din dosarul de corupție în care 3 directori au fost condamnați

Cele mai recente articole de Actualitate