liberinteleorman.ro

Tel Drum a recuzat judecătorii din dosarul de corupție în care 3 directori au fost condamnați

29 februarie 2024

Tel Drum S.A., companie implicată într-un dosar de corupție de amploare, a făcut o cerere de recuzare a judecătorilor de la Curtea de Apel responsabili de cazul de corupție în care partenerii de afaceri ai lui Liviu Dragnea au primit condamnări.

În luna ianuarie, Curtea de Apel a confirmat legalitatea și temeinicia măsurii preventive constând în interdicția de inițiere sau suspendare a procedurii de dizolvare sau lichidare a Tel Drum S.A., conform prevederilor articolului 493, alineatul 1, litera a, din Codul de Procedură Penală. Această măsură fusese luată prin încheierea de ședință din 26 ianuarie 2018 de către judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului București.

Astăzi, la un nou termen de judecată, Tel Drum a formulat cereri de recuzare pentru judecătorii Valentin Mihai și Mihaela Niță, însă instanța a respins ca nefondate aceste cereri, menținându-și poziția în ceea ce privește legalitatea procedurilor. Totodată, Tel Drum, împreună cu apelanții-inculpați Ion Florian și SC WFA Impex SRL, au fost obligați să achite sume de câte 100 de lei fiecare către stat, reprezentând cheltuieli judiciare.

Reamintim că, pe 31 martie 2023, Tribunalul București i-a condamnat pe Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda, trei directori ai TEL DRUM și parteneri ai lui Liviu Dragnea. Cei trei au primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare, fiind găsiți vinovați în dosarul de corupție care a pus sub lupă afacerile Tel Drum.

Tel Drum și directorii acestei companii au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru folosirea de documente false, având ca rezultat obținerea ilegală de fonduri europene în cazul achiziționării unei stații de asfaltare.

De asemenea, un alt director al companiei, Florea Neda, precum și firma SC WFA Impex SRL și un reprezentant al acestei societăți, Ion Florian, au fost trimiși în judecată pentru complicitate.

Prejudiciul se ridică la un milion de euro.

În timp ce își așteaptă condamnarea, omul lui Dragnea cere ștergerea unui comentariu de pe site-ul Liber în Teleorman

Motivare în dosarul TelDrum: De ce au fost condamnați cu suspendare Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florea Neda

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Tu, îmi place cum lucrezi tu la aceasta publicație. În liniște și cu detalii concrete, te face un adevărat jurnalist. Bravo!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Jaful din PNRR: 200 de mii de euro pentru dotarea unei școli profesionale din Saelele

Următorul articol

Tren defectat la Roșiori: Călători lăsați în frig și taxați suplimentar

Cele mai recente articole de Actualitate