liberinteleorman.ro

Activități dedicate începutului de primăvară, la Biblioteca Județeană Marin Preda

29 februarie 2024

Biblioteca Județeană Marin Preda Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează în perioada 1-8 martie 2024, o serie de activități dedicate începutului de primăvară.

Ziua de 1 Martie reprezintă începutul primăverii calendaristice, dar pentru români este strâns legată de tradiția oferirii de mărțișoare. Mărțișorul, un mic obiect prins într-un șnur alb cu roșu, este oferit persoanelor apropiate, pe 1 Martie, ca vestitor al sosirii primăverii, primind însă, în ultimii ani, semnificații diverse, de la podoabă aducătoare de noroc la simbol al renașterii naturii.

Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită pe 8 martie și reprezintă un eveniment anual care celebrează toate realizările excepționale ale femeilor din întreaga lume. Este un mod prin care se subliniază modul în care femeile influențează lumea. Se cunoaște faptul că pe 8 Martie, femeile primesc diverse cadouri sau, mai ales, flori.

Cu acest prilej, luni, 4 martie, începând cu ora 1030, elevi de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu din Alexandria, coordonați de doamnele prof. înv. primar Ana Maria Tunaru și Daniela Florea, vor confecționa mărțișoare și felicitări sub genericul Mărțișorul, simbolul primăverii.

Marți, 5 martie, începând cu ora 1100, elevi de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria, coordonați de doamna prof. înv. primar Pălăguța Găină, vor participa la activitatea Șezătoarea – obicei popular, proiect de redescoperire și promovare a valorilor tradiționale strămoșești.

 Ansamblul Voiniceii de la Școala Gimnazială Ștefan cel Mare din Alexandria, însoțiți de doamna prof. Carmen Costache și îndrumați de doamna prof. coregraf Lili Berbecaru, vor susține miercuri, 5 martie, începând cu ora 1130, un moment artistic.

Miercuri, 6 martie, începând cu ora 1000, preșcolari de la Grădinița cu P.P. Ion Creangă Alexandria, coordonați de doamnele educatoare Ionela Iordan și Violeta Melinte vor desfășura un atelier de lucru intitulat Felicitare pentru mama mea. 

Elevi de la Școala Gimnazială I. Gh. Duca Țigănești și Școala Gimnazială Ștorobăneasa, sub îndrumarea cadrelor didactice Aurelia Alexuc și Alexandra Mielu vor realiza felicitări, pe care le vor reuni în expoziția Martie… mărțișor, în data de 7 martie, începând cu ora 1000. Tot în cadrul acestei activități va fi vernisată și expoziția de tablouri Primăvara în natură, prof. coord Claudia Vătui.

Despre vestitorul primăverii vom afla mai multe informații de la coordonatorul activității, Aurelia Alexuc, care va susține materialul power-point Legenda mărțișorului.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Baschetbalistele junioare, din nou pe arenele cu panouri

Următorul articol

Jaful din PNRR: 200 de mii de euro pentru dotarea unei școli profesionale din Saelele

Cele mai recente articole de Actual