liberinteleorman.ro

ÎPS Teodosie a slujit la mănăstirea Pantocrator. Credincioșii pot atinge, în premieră, Darurile Magilor

26 decembrie 2023
Advertisement
Credincioșii care au ales să vină la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca participă la un moment istoric: Sfintele daruri au fost aduse în țara noastră pentru prima dată. Traficul în zonă se desfășoară cu dificultate.

Marți, 26 decembrie (de sărbătoarea Soborului Maicii Domnului), de la ora 9.00, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Daruri care au fost aduse de magi la primul Crăciun se află pentru prima dată în România. Oamenii pot atinge darurile, adică: aurul, smirna și tămâia, care au mai fost scoase o singură dată de pe Muntele Athos și duse în pelerinaj.

Credincioșii pot merge la Mănăstirea Pantocrator până pe data de 28 decembrie, atunci când moaștele vor fi duse din nou în Mănăstirea Pavel de pe Muntele Athos.

Povestea sfintelor daruri

Au stat în cetatea Constantinopolului până la căderea acestuia, atunci când Mohamed Cuceritorul a decis ca aceste daruri să ajungă la femeia care l-a crescut. Vorbim despre o femeie pe nume Mara, care mai apoi a luat aceste daruri și a mers cu ele pe Muntele Athos, acolo unde ar fi vrut să le ducă și să le pună în mănăstirea ctitorita de tatăl său.

Pe drum însă, în momentul în care urca pe munte, femeie a auzit o voce care i-a spus să se oprească. Mai departe nu are voie să meargă. În același timp, călugării, spune istoria de pe Muntele Athos, auzind aceeași voce, au coborât și au luat aceste daruri. De atunci, darurile au rămas pe Muntele Athos și doar o singură dată au mers în pelerinaj. Sunt daruri care, tot istoria ne spune, au fost pregătite cu cel puțin 1000 de ani înainte de Hristos.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cel mai cald Crăciun – 19 grade la Zimnicea și Turnu Măgurele

Următorul articol

Licitația pentru Drumul expres București – Alexandria, amânată pentru primăvara anului 2024

Cele mai recente articole de Actualitate