liberinteleorman.ro

Inundații în Teleorman: mai multe gospodării din Zimnicea au fost invadate de ape

20 mai 2019

Vremea severă din această seară a afectat și județul Teleorman. În urma precipitațiilor abundente înregistrate recent în zona orașului Zimnicea, șapte gospodării au fost inundate, apa amenințând să pătrundă chiar în locuințele oamenilor. Pentru a evita amplificarea pagubelor, pompierii teleormăneni au ajuns la fața locului și au luat măsuri specifice pentru limitarea efectelor inundațiilor.

În zonă acționează încă două echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului Zimnicea, un echipaj de la Detașamentul Alexandria și o echipă a SVSU Zimnicea, cu patru motopompe transportabile. Cele șapte gospodării inundate se află pe străzile Cuza Vodă (2 curți), Agricultori, Speranței, Romană, Ștefan cel Mare și Apusului.

Și alimentarea cu energie electrică a avut de suferit de pe urma vremii severe. Potrivit informaților primite de la operatorul de distribuție a energiei electrice, în acest moment șase echipe tehnice acționează pentru remedierea problemelor apărute la cinci localități (Bujoru, Pietrosani, Bragadiru, Costesti și Vanatori), cu un număr de aproximativ 3955 de abonați afectați.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, populația trebuie să ia unele măsuri în timpul episoadelor de vreme severă pentru a se proteja și pentru a-și proteja bunurile: „Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.”

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Dosarul angajărilor fictive, în care Liviu Dragnea e condamnat în primă instanță, rămâne în pronunțare!

Următorul articol

Tupeu de primar! În graba campaniei electorale, Gelu Pisică, de la Țigănești, construiește fără autorizație

Cele mai recente articole de Social