liberinteleorman.ro

Tupeu de primar! În graba campaniei electorale, Gelu Pisică, de la Țigănești, construiește fără autorizație

Cin’ se pune cu Dragnea bine are trai și zile bune. Este cazul multor primari din Teleorman, protejați de înalta față politică a momentului, oameni care au făcut mai tot timpul exces de zel pentru partid și pentru ei. Unul dintre cei care îl au pe Liviu Dragnea în suflet este binecunoscutul Gelu Pisică, un pesedist care are în CV mulți ani de primărit și niște rezultate care lasă de dorit.

În periplul nostru pe la primăriile din județ unde se întâmplă cele mai bizare lucruri, departe de ochii curioșilor și, de ce nu, și cei ai organelor de cercetare, ne-am oprit în comuna Țigănești, localitate aflată la un sat distanță de Alexandria. Aici, pe partea dreaptă a drumului, vis-a-vis de restaurantul primarului, stă să cadă o clădire care se vede că a fost frumoasă cândva. Este Școala cu clasele I-IV, Nicula și Ecaterina Capră, o clădire veche, cu geamuri sparte și aspect general deteriorat. Unitatea a fost dată în folosință în anul 1928, ca local şcolar, donaţie a lui Anghel Capră și a devenit nefuncțională în perioada actualului primar Gelu Pisică. Deși este din anul 2004 primar la Țigănești, Pisică s-a gândit că îi mai fraierește încă o dată pe cetățeni și a dat ordinul pentru începerea lucrărilor la această unitate de învățământ care, coincidență sau nu, va fi și secție de vot la alegerile europarlamentare de la sfârșitul săptămânii. Lucrările se desfășoară ilegal, fără autorizație de construire, deoarece și psedistul Gelu Pisică merge pe principiul partidului unic: ”pentru că putem”. Și pentru că am dorit să aflăm mai multe aspecte ale lucrării neautorizate din localitatea păstorită de Pisică, i-am făcut o vizită la primărie, în fața căreia erau parcate două autoturisme ale administrației publice locale cu numere de înmatriculare PSD. În interior, pe toate mesele tronau pliante și ziare de propagandă cu PSD, vârâte în ochii fiecărui om care trece pragul administrației publice locale.

Reporter: Bună ziua, domnule primar! Vrem să aflăm câteva lucruri despre lucrarea care se face la școala generală, care va fi secție de votare pe 26 mai. Când au început lucrările?

Gelu Pisică: În urmă cu o săptămână, două.

Reporter: Aveți autorizație de construire?

Gelu Pisică: Nu. Nu avem încă. O să avem…

Reporter: Ați început lucrările fără a avea autorizație?

Gelu Pisică: Da.

Reporter: De ce?

Gelu Pisică: Pentru că am început lucrările. Era pericol pentru copii, se jucau acolo.

Reporter: Ce valoare are investiția?

Gelu Pisică: Îți spun ție ce valoare… chiar nu știu. E pe SEAP. E public.

Reporter: Dar ce firmă lucrează ne puteți spune?

Gelu Pisică: Chiar nu știu, îl știu pe băiat, dar nu știu cum se cheamă firma.

Dacă primarul nu știe cine îi construiește ilegal în comună, îi spunem noi, că ne-am uitat pe SEAP. Este vorba despre o firmă vertebră din coloana vertebrală a PSD: SC B&C Metal Prod SRL, înființată în anul 2006, administrată de Capră Bogdănel Marcel și de Capră Cătălin George. Această firmă a făcut un șmen semnificativ și s-a apucat de renovat înainte să apară lucrarea în SEAP, achiziția datând din 14.05.2019. Valoarea este și ea semnificativă: 445.378,15 lei, adică 93.553,08 euro, vor intra în contul societății din Poroschia contractată de Gelu Pisică. De acești bani, constructorul va executa împrejmuire gard, demolări construcții afectate, construiri, tencuieli, aplicare vopsea, lucrări de acoperiș, lucrări de tâmplărie PVC, betonări, pavaje, pardoseli.

Așadar, duminică, la votul pentru europarlamentare, Gelu Pisică le-a pregătit alegătorilor o lucrare nouă la care să se uite înainte de a vota în consecință. Că electoratul pesedist îi votează la capul gol pe unii ordonatori principali de credite care sunt bandiți dovediți proveniți din partidul care a îngropat tot județul într-o sărăcie lucie și au fentat mereu legea cu mult tupeu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Hristos a Inviat tuturor vrednicilor acestui Neam!
    Asemenea lui Vlad-Vlad al nostru, Tepes Doamne intr-un cuvant-sunteti pe „urmele”rosului ce pateaza si sufoca ceea ce Natiunea noastra avea si inca are Sfant! Rosu’asta era pe vremuri Sfintenia Natiunii prin martiriul trupesc si sufletesc, al daruirii trupului pentru pamantul Sfant romanesc si al neangenuncherii sufletului pentru dreapa credinta Ortodoxa mantuitoare al aceluiasi Neam. Acum este doar o pata! Pe propriile lor constiinte, murdarite de minciunile lor, de ipocrizia lor, de lipsa de demnitate si elementarul bun simt.
    Raman alaturi de voi cu singura arma a credintei mele, Sfanta Cruce si cu o teapa a lui Vlad, al NATIUNII NOASTRE pentru a veghea la bunastarea Neamului meu patat de rosu!
    Alexandru Stefan

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Inundații în Teleorman: mai multe gospodării din Zimnicea au fost invadate de ape

Următorul articol

Dragnea a trecut discret pe acasă…

Cele mai recente articole de Actualitatea politică