liberinteleorman.ro

Interpușii lui Dragnea au câștigat un contract URIAȘ, de 844.604,17 EURO, pentru paza spitalului

Partenerii de afaceri ai lui Dragnea și ai Tel Drum au câștigat un alt contract uriaș de pază, la scurt timp după ce au pus mâna pe o atribuire de 50.000 euro pentru o perioadă de 3 luni.

Firma de pază Europrotect Security din Alexandria a încheiat un contract acord-cadru în valoare de 4170913.12 lei, adică 844.604,17 EURO pentru Servicii de pază și de monitorizare a obiectivelor din administrarea Spitalului Județean de Urgență Alexandria, conform anunțului din SICAP.

Locul principal de executare: Sediul central: str. Libertății, nr.1, Alexandria; Secția Boli infecțioase: str.Alexandru Ghica, nr.107, Alexandria; Secția Oncologie: str. Mihăiță Filipescu, nr.12-14, Alexandria; Serviciul de Medicină Legală – mun. Alexandria, str.Alexandru Colfescu nr. 62; Ambulatoriu integrat -Policlinică – mun. Alexandria, str. M. Filipescu nr.32; Spitalul de Psihiatrie Cronici Balaci: Loc. Balaci, Sat Burdeni.

S.C. Europrotect Security a reușit să obțină în cei 10 ani de activitate contracte extrem de bune la nivel național. A primit peste 100 de contracte cu statul, în valoare de zeci de milioane de euro. Este una din cele mai puternice companii din sectorul pazei și protecției de la nivel local, care a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 26.330.567 lei și un profit de 1.241.466 lei, având 674 de angajați.

Europrotect este o societate de apartament apropiată lui Liviu Dragnea, în care au implicații Adrian Miu, actual administrator și fost angajat al Valahia Guard, alături de Cristian Baicu, acționar unic în momentul actual, după ce a ieșit din schemă Mădălin Ioniță, șoferul de bază al fostului șef PSD și managerul multor firme cu succes la banii statului.

Legăturile de afaceri dintre acționarul de la Europrotect – Cristian Baicu si fostul șofer al liderului PSD, Mădălin Ioniță, nu sunt singurele conexiuni dintre compania de pază Europrotect și Dragnea. Firma Europrotect a păzit activele Tel Drum, compania de construcții despre care și procurorii DNA susțin ca este controlată de fostul lider al PSD, dar nu fac nimic cu dosarul.

Anul trecut, când Tel Drum și-a declarat insolvența, Europrotect s-a înscris la masa credală și revendică 1,2 milioane de lei, facturi neplătite din 2017, în baza unor servicii de pază.

Potrivit dosarului de insolvență, Europrotect „păzea 17 obiective ale Tel Drum, în baza unui contract din 2012: cele două sedii ale firmei din Alexandria, din strada Libertății și strada Viilor, Simpos, Ferma Poroschia, Secția Cervenia, Campus Zimnicea, Filiala de Vânătoare și Pescuit, Secția Lița, Gran Siloz, Ferma Dona, Moara Saelele, IAS Slobozia Mândra, Ferma Bonciu, Secția Roșiori, Secția Olteni, Secția Videle și Stația de Asfalt”.


Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Ziua Culturii Naționale: Mihai Eminescu – 173 de ani de la naștere

Următorul articol

Rocadă PNL în bordul administrativ de la RAR: Protejatul lui Iulian Dumitrescu înlocuit cu favoritul Alinei Gorghiu

Cele mai recente articole de Actualitate