liberinteleorman.ro

Insolventa TelDrum a mai obținut un contract de asfaltare cu CJ Teleorman

Regina asfaltului din Teleorman, singura societate care obține contracte după contracte deși se află în insolvență – TelDrum – a mai dat un mic tun cu autoritatea numărul unu din Teleorman – Consiliul Județean.

Obiectul contractului îl constituie modernizarea DJ 612 Calinești (DJ 703) – Antonești km 48+080 – 55+594 (7,514 km), potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Valoarea contractului este de 13 milioane de lei.

Povestea firmei…

Pentru cine nu a aflat încă povestea de succes a acestei firme, reamintim că, în anul 1999, a fost înfiinţată societatea SC TelDrum SA, care avea ca unic acţionar Consiliul Judeţean Teleorman şi ca obiect de activitate întreţinerea drumurilor judeţene. Un an mai târziu, Liviu Dragnea a fost ales preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi a devenit membru în Consiliul de Administraţie al TelDrum. Nu a trecut multă vreme și, în 2001, într-o şedinţă extraordinară de CJ, a fost aprobată privatizarea Tel Drum. Un an după aceasta, în 2002, firma a fost vândută lui Marian Fişcuci, membru de vază al PSD și prieten cu Liviu Dragnea. Și nu ne mai poticnim în grade de apropiere, dar nu putem să nu remarcăm preţul tranzacţiei, însumat la patru miliarde de lei vechi, cu toate că societatea avea un activ net contabil de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Urmărim mai departe evoluția și constatăm că, în 2003, profitul societăţii a crescut spectaculos, de la 250.000 de lei (în 2001) la 6,6 milioane de lei. A urmat un an norocos – 2004 – atunci când TelDrum a câştigat toate lucrările prin proiecte SAPARD, valoarea acestora ajungând la 4, 95 milioane de euro. Dezvoltarea a continuat și în 2005. Atunci, TelDrum a câştigat toate reparaţiile pe drumurile judeţene afectate de inundaţii din Teleorman. Din cele 247 de miliarde de lei alocate de Guvern cu această destinaţie, 196 de miliarde de lei au ajuns la societatea TelDrum. Anul viitor, în 2006, TelDrum a mai câştigat o licitaţie, după ce Consiliul Judeţean Teleorman a aprobat contractarea unui credit de 400 de milioane de euro pentru repararea şi modernizarea drumurilor din judeţ. În același an, renumitul Marian Fişcuci a vândut 90% din acţiunile TelDrum către Liviu Dobrescu şi Mugurel Gheorghieş, foşti colegi de facultate ai lui Liviu Dragnea. După 2008, timp de doi ani, TelDrum a obținut contracte de peste 170 de milioane de euro, iar în 2010, chiar în penultima zi a anului, pe 30 decembrie, consilierii judeţeni au alocat acestei firme 400.000 de lei din fondul de rezervă bugetară pentru calamităţi. Asta nu a fost suficient și, în 2011, consilierii judeţeni s-au întrunit într-o şedinţă convocată chiar de preşedintele Liviu Dragnea şi au aprobat contractarea unui credit de 20 de milioane de lei pentru reabilitarea a patru drumuri judeţene. Lucrările şi banii au ajuns, desigur, tot la TelDrum. Și în prezent lucrurile stau la fel, TelDrum, fiind singura firmă care lucrează la drumurile Teleormanului.

Cu asemenea prestații, nu ne mirăm cum a descoperit TelDrum succesul în afaceri, iar județul nostru se zbate în cumetrii și dezastru. Nu, nu spunem că Dragnea e de vină, pentru că o fi el pasionat de combinații și șmenuri multiple cu bani publici, dar nu apare în niciun act oficial al companiei. Doar în gândul și în sufletul coordonatorilor de facto, care pompează regulat bani la PSD. De ce oare?! De… Dragnea!

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Finul lui Dragnea minte ca un „profesor de istorie”, cu mâinile în buzunare, la Înalta Curte

Următorul articol

Ministrul de interne, Carmen Dan, face campanie electorală pentru PSD în Teleorman, ca să „răzbată în junglă”

Cele mai recente articole de Dezvăluiri