Indolența lui Gurban nu are limite: cum șantajează cetățenii că rămân fără APĂ

în Actualitate/Actualitatea politică/Administratie

Apa din Teleorman este de nebăut. Deși teleormănenilor li s-a promis de multe ori apă plată la robinet, promisiunile autorităților s-au dovedit a fi, fără vreo surprindere, vorbe în vânt, iar acum directorul ApaServ SA îi șantajează voalat pe cetățeni că rămân și fără apa cenușie care curge la robinete. Deși nu a gestionat niciodată instituția la modul eficient de când o conduce și mulți cetățeni se plâng zilnic de serviciile precare, Gurban a trecut la amenințări cu tăiatul apei pentru că el nu e în stare să gestioneze banii unității și să plătească la timp facturile instituției.

„În atenția consumatorilor din județul Teleorman. Pe lângă creșterile înregistrate la prețurile materialelor, necesare pentru remedierea avariilor care se produc la rețelele de apă și canal din municipiile și orașele din județ, creșterea tarifelor la energia electrică a dus, invariabil, la facturi din ce în ce mai mari pentru societatea noastră. Menționăm că, deși facem eforturi pentru achitarea facturilor către furnizorul de energie electrică, este nevoie și de responsabilitate din partea cetățenilor. În asemenea condiții, facem un apel la consumatori să trateze cu seriozitate lucrurile și să-și achite facturile de apă-canal, astfel încât să putem evita o iminentă debranșare de la energia electrică, pe care nu ne-o dorim sub nicio formă și care, în mod evident, ar avea ca urmare imediată afectarea serviciilor furnizate de către SC APA SERV SA”, a transmis Apa Serv SA.

De ce nu a remediat Gurban avariile

Ciprian Gurban invocă avariile din rețea, însă uită să precizeze un aspect important: eșecul proiectelor pe care le-a gestionat. În anul 2007, județul Teleorman a obținut finanțare prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 pentru proiectul “Extindere și reabilitare rețele de apă și a sistemului de canalizare în județul Teleorman”, cu o valoare eligibilă de 122.004.342 euro, care urma  să fie implementat în două etape, respectiv etapa I (2007-2013) cu o valoare eligibilă de 105.384.554 de euro (92.907.023 euro de la UE) și etapa II (2014-2020) cu o valoare de 16.619.788 de euro (14.652.005 euro  de la UE). Prin prisma proiectului ar fi trebuit să ne aflăm într-o etapă în care am fi avut deja apă de calitate la robinet. Din păcate, nici măcar problema canalizării nu e rezolvată, cu atât mai puțin „apa plată la robinet”, promisă de autorități cu zeci de ani în urmă.

Proasta implementare a proiectelor cu fonduri europene de reabilitare a rețelei de apă și de îmbunătățire a calității apei potabile și, acum, neputința de a plăti facturile instituției arată incapacitatea lui Gurban de a fi manager, mai ales după ce s-a descoperit că apa din Alexandria conține cantități importante de amoniu și alte aspecte în neregulă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*