liberinteleorman.ro

Incendiu la Delta Teleormanului: ard peste 600 de hectare

8 august 2022
Advertisement

Incendiu la Delta Teleormanului. De mai bine de trei zile, flăcările au cuprins Geraiul de la Islaz. Zona, aflată pe lista rezervațiilor naturale din județul Teleorman, care cuprinde arii protejate de interes național, arde fără ca pompierii să poată face față.

Peste 600 de hectare au fost distruse până în prezent. Rezervația naturală care cuprinde floră, faună și o rezervație de păsări a luat foc pentru a cincea oară. Autoritățile spun că focul a fost pus.

1 Comment

  1. Urmăresc cu interes articolele dumneavoastră. Incerc pe cât posibil să fiu o persoană informată, mai ale cu ceea ce se întâmplă în județul nostru. Totuși să respectăm adevărul științific. Nu există delta Teleormanului sau delta Calmatuiului ( cum au mai scris sau spus unii). Delta este zona de vărsare a unui curs de apă într-o mare sau ocean, acolo unde se formează o maree cu înălțime mică. Astfel că albia minoră se desface în mai multe brațe(delta fluviilor Dunărea, Nil, Mississipi, Rhon, Ebro, Gange și Brahmaputra, etc.). Toate cele bune și succes în activitate!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liviu Dragnea anunță că nu a fost VIOLAT în pușcărie

Următorul articol

Ideo Ideis #17: Cineaștii români ai momentului vin la Alexandria pentru a-și întâlni publicul la Cinemateca târzie

Cele mai recente articole de Actualitate