liberinteleorman.ro

În timp ce uzina Donau Chem stă închisă, bogatul Ioan Niculae pompează bani la PSD

22 ianuarie 2015

Monica Vasilescuioan-niculae

Cel mai sărac județ al țării produce oameni bogați. În Teleorman, raportul dintre bogați și săraci nu este deloc armonios, dar cu asta pare să se fi obișnuit deja toată lumea. Teleormăneanul Ioan Niculae este în topul oamenilor bogați, dar își ține angajații în sărăcie și în stres generat de nesiguranța locului de muncă. Combinatul chimic de la Turnu Măgurele, parte a grupului InterAgro, este una dintre unitățile economice în care încă mai stă speranța exportului. Acesta funcționează cu chiu, cu vai, de mult timp, iar situația nu dă semnale de îmbunătățire. Ușile fabricii Donau Chem sunt închise acum, pentru neplata gazului, iar asta produce încă un insucces pe piaţa îngrăşămintelor chimice minerale, având în vedere că acesta figurează între marii producători din industria energetică a României.

Între timp, patronul InterAgro se gândește ce partid politic să mai susțină pentru a-și face meandrele cu oamenii săi, prin ministerele care-l interesează. A ieșit recent la iveală faptul că Ioan Niculae voia să doneze un milion de euro campaniei electorale a lui Mircea Geoană, dorind să își pună oameni în poziții cheie la ministere. 150.000 de euro ar fi dat acesta către PSD, după cum a ciripit, din închisoare, Viorel Hrebenciuc.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIVITATE. Florea Roşu clarifică noaptea incendiului care i-a pus afacerea sub semnul întrebării

Următorul articol

Unde-s muți, Puterea… face ce vrea

Cele mai recente articole de Actualitatea politică