liberinteleorman.ro

În Teleorman nu poţi fi liber… de bârfe

Advertisement

Carmen Dumitrescu

Dacă am trăi într-o lume civilizată, capabilă să-şi vadă de propriile drame, apariţia unui ziar liber n-ar face altceva decât să bucure. Decizia a două persoane, pasionate de scris, să iniţieze un proiect adecvat propriilor conştiinţe si subsumat unei  dorinţe de exprimare liberă, ar fi fost privită cu scepticism, e adevărat. Dar, până la urmă, fiecare  pierde sau câştigă ceea ce investeşte, în baza unor decizii asumate. Astfel că, dacă ziarul Liber în Teleorman va avea sau nu succes, asta e strict o chestiune care îi priveşte pe iniţiatorii proiectului şi nu ar trebui să facă subiectul unor bârfe şi discuţii la marginea şanţului. Şi pentru că Teleormanul este cunoscut pentru apetenţa lui în arta bârfei, dacă mai apar şi personaje politice care alimentează comentariile, atunci nu ne putem aştepta ca vreun teleormănean să poată crede într-un ziar cu adevărat independent. În ultima perioadă, judeţul vuieşte în legătură cu anumite conspiraţii care s-ar afla în spatele apariţiei acestui ziar. Şi pe bună dreptate… Eugen Pîrvulescu, un politician pe care noi îl cunoaştem de puţină vreme, pare să fi răspândit prin judeţ vestea că proiectul Liber în Teleorman îi aparţine. Nu ştim câte nopţi nu a dormit Pîrvulescu de grija ziarului nostru şi nu ştim câte zile a muncit de la prima oră până târziu în noapte pentru a-şi lăsa amprenta asupra proiectului nostru.

Dureros e, însă, faptul că lansarea în mediul public a unor astfel de dezinformări ne determină să privim cu ochi şi mai critici realitatea înconjurătoare. De când am plecat de la ziarele care ne-au definit până într-un anumit punct, atât eu, cât şi Monica Vasilescu ne-am confruntat cu situaţii dintre cele mai delicate. Ni s-au spart conturile de mail şi Facebook, ni s-a sabotat activitatea încă din prima săptămână, ni s-a transmis, pe căi mai mult sau mai puţin clare, faptul că libertatea vine la pachet cu nişte riscuri pe care noi nu ni le putem asuma. Şi totul pentru că Eugen Pîrvulescu şi-a dat acordul să ne închirieze un spaţiu în care să ne desfăşurăm activitatea.  Chiar dacă ne-a făcut o favoare, asta nu justifică nici din partea lui solicitarea de favoruri privitoare la îmbunăţirea imaginii unui anumit partid politic. Că inteligenţa nu se cumpără cu un spaţiu ieftin. Acum se pare că ne pierdem şi punctul de lucru. Că aşa e în Teleorman. Nu poţi fi liber… de bârfe.

Dar noi ştim că nu e nicio problemă. Poate să vuiască tot oraşul că ziarul e al lui Dragnea, Titirişcă sau Pîrvulescu. Aşteptăm presiunile. Pierdem şi punctul de lucru…. Dacă asta se doreşte, noi ne vom supune. Dar nimeni nu ne poate lua inteligenţa şi dorinţa de a fi libere. Aşa că, dacă e să scriem corect, o să scriem chiar şi din stradă. Iar dacă nu vom avea bani pentru ediţia tipărită, ne descurcăm cu bani de la prieteni. Pentru că noi credem în ceea ce facem. Şi atunci când crezi, orice impediment devine o provocare.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mâna întinsă care are de spus o poveste… “Bunica a vrut să mă dea la şcoală, dar m-am născut în Spania şi nu m-au primit…”

Următorul articol

EXCLUSIVITATE – Victor Ciutacu: “Presa e o forţă în măsura în care se comportă ca o forţă”

Cele mai recente articole de O poziție în Teleorman

Don't Miss