Imaginile șocante ale masacrului din Teleorman: numărul porcilor uciși se apropie de 2000

în Administratie/Reportaj

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când autoritățile au dat startul unui adevărat masacru în comuna Pietroșani, localitate învecinată cu unul dintre fondurile de vânătoare din județ unde evoluează pesta. Pentru limitarea efectelor bolii, DSV Teleorman a considerat că o măsură bună ar fi uciderea preventivă a tuturor porcilor din localitate. Ulterior, măsura s-a extins și în alte localități.

Următorul loc din județ în care s-a considerat utilă aplicarea acestei măsuri drastice este localitatea Vânători, de asemenea învecinată cu un fond de vânătoare, iar lucrurile s-au complicat, ajungându-se ca astăzi să vorbim despre exterminarea suinelor în comune precum Năsturelu, Suhaia și Bujoru, Seaca sau Năvodari. În plus, târgurile săptămânale de la Piatra și Smărdioasa au fost anulate.

În urma acestei măsuri, aproape 2000 de animale au fost ucise, iar urmele masacrului realizat de autorități au fost imortalizate de către proprietarii suinelor, care dau vina pe conducerea DSV Teleorman pentru gestionarea proastă a situației.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*