liberinteleorman.ro

Ideo Ideis 2019 pune sub lupă comportamentele nocive din mediul online

8 iulie 2019

De 14 ani încoace, Festivalul de Teatru Tânăr „Ideo Ideis” aduce în Teleorman nu doar spectacole de teatru și nume mari ale scenei românești, ci și concepte care servesc binelui general. Vindecarea prin artă a fost, de fapt, ideea fundamentală care a contribuit la înfăptuirea acestui festival, ce aduce în spațiul arid al culturii teleormănene un suflu nou și un entuziasm fără precedent. Doi tineri din Alexandria porneau împreună, cu ani în urmă, la un drum lung pentru a deschide în Teleorman o poartă către ceea ce înseamnă artă și profunzime. Andreea Borțun și Alexandru Ion reușeau să construiască, de la un an la altul, un eveniment din ce în ce mai solid, care începea să se impregneze în mentalul colectiv și să ofere tuturor categoriilor de public acces către frumos. Dar, mai mult decât atât, festivalul a pus în discuție, an de an, valori. La „Ideo Ideis” s-a discutat despre minciună, despre aparențe, despre rădăcini și, în general, s-a încercat punerea sub semnul întrebării a ceea ce pare a fi valoros și identificarea unor repere imuabile.

Nu doar pentru tinerele generații, ci și pentru părinții și bunicii acestora, care au ajuns astfel să înțeleagă mai bine de unde vine entuziasmul celor tineri pentru acest festival.

Anul acesta, în cadrul celei de-a 14-a ediții a Festivalului de Teatru Tânăr, se va pune în discuție o temă dificilă: responsabilitatea online. Potrivit organizatorilor, se vor urmări linii de interes și de actualitate ale unei lumi în plină schimbare, ce nu mai presupune în mod necesar contactul vizual dintre oameni. Multora le e suficient acum un monitor pentru a avea o viață socială împlinită. Pornind de la această schimbare a lumii și percepției sale, organizatorii festivalului promit o temă grea: responsabilitatea online.

De ce? Ei bine, ei spun că ” tinerii din România petrec mult timp pe net, așa că am ales să ne referim specific la responsabilitatea online. Am provocat adolescenți să se filmeze vorbind despre comportamentele online care li se par nocive. Au invocat trolling-ul, comentariile negative (bullying sau hate speech) și ipocrizia de a te prezenta altfel în mediul online decât ești în realitate, sau de a adera unor cauze pe care nu le susții decât virtual.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Transformarea Cinematografului Patria din Alexandria într-un Centru al Artelor, o promisiune care și-a depășit cu doi ani termenul de finalizare

Următorul articol

Măcel în Teleorman: mii de porci, uciși în două săptămâni! Jandarmii, chemați să țină oamenii în frâu!

Cele mai recente articole de Administratie