liberinteleorman.ro

Hrana pușcăriașilor din Teleorman costă peste 90.000 de euro anual

16 decembrie 2022

Costurile cu pușcăriașii sunt enorme în România. Penitenciarele plătesc sume colosale pentru mâncarea persoanelor condamnate la închisoare. În Teleorman, conform unui anunț pe SICAP, Inspectoratul de Poliție al județului (IPJ) Teleorman se pregătește să dea 457.904 lei, adică 93.066,94 euro pe mâncarea deținuților pe un an.

Banii sunt inclusiv pentru Servicii de preparare hrană caldă pentru persoanele private de libertate din arestul IPJ Teleorman, potrivit documentelor. În descrierea achiziției publice se specifică faptul că prestatorul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea și livrarea hranei pentru un efectiv maxim de 34 de persoane private de libertate.

Prestarea de servicii de preparare hrană caldă pentru persoanele private de libertate din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Teleorman se va realiza prin încheierea unui acord-cadru pentru o perioada de 12 luni, în condițiile respectării în totalitate a cerințelor din documentația de atribuire și a Caietului de sarcini.

Statul român cheltuie bugete întregi cu cei din pușcării. Peste 5 mii de lei lunar se plătesc pentru fiecare deținut în parte. De banii aceștia sunt asigurate cazarea, mâncarea, transportul și paza, dar și plata personalului care se ocupă de deținuți. Iar toate costurile de întreținere ale unui deținut sunt asigurate din bani publici.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Cat costa statul roman (adică noi, cetateni) pensiile speciale și alte avantaje oferite unei categorii restrânse de oameni care au fost obedienti fata de clasa politica și sunt acum recompensați în felul acesta? Hai se vedem cati dintre ei sunt la noi în județ și sa facem o comparatie !

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Două centre de vaccinare anti Covid-19 cu vaccinul Comirnaty Omicron BA, în Teleorman

Următorul articol

Șeful pensionarilor PSD vrea aparat auditiv din bani publici

Cele mai recente articole de Actualitate