Hramul Mănăstirii Coșoteni, cea mai veche vatră monahală din județ – Moaștele Sfântului Alexandru, aduse spre închinare

în Actualitate/Religie

Mănăstirea Coșoteni din Teleorman, orânduită de starețul Ciprian, va avea, vineri, hramul de primăvară cu prilejul căruia se va desfășura și o procesiune în incinta așezământului monahal cu moaștele Sfântului Efrem cel Nou.

La sărbătoarea hramului, spre bucuria credincioșilor și a obștii monahale vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfântului Alexandru.

Programul manifestărilor este următorul: Joi, 04 mai, orele 18.00 slujba privegherii în cinstea Sfântului Efrem,
iar după slujbă, va avea loc tradiționala procesiune cu moaștele Sfinților în jurul Bisericii.
Vineri, 05 mai, în ziua prăznuirii Sfântului Efrem, slujba va fi oficiată începând cu ora 09.00 de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului.

Poliția locală va asigura ordinea publică. Nu vor fi restricții de circulație datorită zonei retrase a așezământului monahal de lângă Roșiorii de Vede.

Mănăstirea Coșoteni este cea mai veche vatră monahală din județ, fiind ctitorită în anul 1647 de Matei Basarab pe locul unei alte vechi Mănăstiri. Și se pare că este primul locaș de cult din județ zidit din cărămidă, aici existând și o renumită școala a vremii unde Radu Grămaticul a tradus Tetraevangheliarul, păstrat astăzi la British Museum.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*