liberinteleorman.ro

Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor

28 iunie 2022
Advertisement

Astăzi a avut loc reuniunea de informare „Gunoiul de grajd – bunăstare pentru fermieri! Măsuri locale pentru dezvoltarea agriculturii și protecția apelor” pentru județele Giurgiu și Teleorman, în continuarea reuniunilor zonale de lucru demarate în 2019.

Autorităţilor locale au deschis evenimentul organizat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Unitatea de Management a Proiectului Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți (UMP CIPN). În continuare, reprezentanții UMP CIPN au oferit reprezentanților UAT-urilor din cele două judeţe informații despre gestionarea integrată a azotului şi reducerea emisiilor de azot la nivel de fermă, alături de prevederile privind gestionarea gunoiului de grajd.

De asemenea, au fost transmise noutățile apărute ca urmare a revizuirii Planul de Acțiune și a Codului de bune practici agricole, provocările pe care Directiva Nitrați le adresează fermierilor precum și perspective viitoare de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Reprezentanții APIA și OJFIR au prezentat reguli simple pentru pentru evitarea sancțiunilor la plățile privind normele de eco-condiționalitate.

Întâlnirea a continuat cu discuţii privind măsurile necesare protecţiei apelor în contextul provocărilor legate de nivelul poluării cu nitrați și starea de eutrofizare a apelor de suprafață din județele Giurgiu și Teleorman. Tot acum a fost prezentat şi Help-desk-ul, sistemul de tip rețea pentru transferul de informații către fermieri şi unde sunt promovaţi fermierii model ca factori de diseminare a informațiilor, alături de campania de informare publică şi celelalte evenimente ale proiectului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Legăturile lui Victor Drăgușin cu afaceristul său preferat – Secretul bine păzit

Următorul articol

BAC 2022: Cristian Nania – elevul de 10 din Teleorman

Cele mai recente articole de Agricultură